Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Laagste aantal werkzoekenden in Vlaanderen in meer dan tien jaar

Er waren in Vlaanderen in april nog net iets meer dan 180.000 werkzoekenden. Dat is het laagste aantal sinds december 2008, zo blijkt vandaag uit gegevens van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) en de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB.

10 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    En toch is er nog tekort in sociale zekerheid. Besluit:er is een taxshift gebeurt van midden-en onderklasse naar grote vermogens.De budjetten voor sociale zekerheid zijn met miljarden AFGEBOUWD.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Goed nieuws show voor de aankomende verkiezingen. Er zijn geen duurzame jobs meer. Mijn zoon werkt al 4 jaar met een interimcontract. Ze vinden steeds wat nieuws uit om geen vast contract te moeten geven, en weet je wat? Het lukt hun nog ook. Deze cijfers zijn pure leugens.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Van die 12.400 minder werklozen,werken er een paar in nepjobs waarvan ze niet rond kunnen komen en geen SZ betalen en de rest zit bij het ocmw voor leefloon, betaald door gemeentebelastingen..wel worden vlaamse werklozen met een eigen huis uitgesloten die moeten eerst hun huis opeten voor ze ocmw steun kunnen krijgen.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    En op de koop toe zijn meeste nieuwe jobs duurzame jobs, en geen overheidsjobs. Wie de Sinterklaas verhaaltjes van de sLinkse partijen gelooft zal in een 'Brexitverhaal' terecht komen : inleveren in plaats van in ontvangst nemen.
  • jayse abdul

    5 jaar geleden
    En hoeveel van die jobs zijn voltijds? Hoeveel van die nieuwe werkenden verdienen meer dan 1000 euro per maand? Dat zijn toch wel belangrijke zaken. Een flexi job levert bijna niets op voor de pensioenen, laat je niet verblinden door de cijfers voor je ze volledig kent. Dit is volgens mijn mening gegoochel met cijfers.