Het einde van de wereld of De ideale wereld?

Met het seizoenseinde van ‘De ideale wereld’ verdwijnt ook ’Debation island’. © vrt

In Terzake op Canvas worden de plannen van SP.A doorgerekend, terwijl in De Afspraak malaria wordt toegelicht. In het lichtere genre: ‘The world’s end’ op Caz en de laatste aflevering van ‘De ideale wereld’ op Eén

TERZAKE

Canvas 20 uur

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vindt dat SP.A-voorzitter John Crombez ‘groteske leugens’ vertelde op 1 mei. Zij gaan daarover in debat. In een reportage van Nieuwsuur worden twee mannen geïnterviewd die gederadicaliseerd zijn. En hoe zit het in Venezuela na de mislukte coup, nu de Verenigde Staten en Rusland zich wel erg met de zaken bemoeien?

THE WORLD’S END

Caz 20.40 uur

Vijf vrienden willen in het dorp van hun apenjaren de kroegentocht afwerken die ze nooit voltooiden. Ze beseffen niet dat de toekomst van de wereld in hun handen ligt.

IS ER EEN DOKTER IN DE ZAAL?

Eén 21.10 uur

Eén ding kun je Philippe Geubels alvast niet kwalijk nemen, namelijk dat hij laatdunkend doet over mensen met gekke kantjes. Hij heeft er zelf wel een paar. Een daarvan is het feit dat hij zo’n hypochonder is. En dus de geknipte, verknipte man om deze panelquiz over gezondheid te presenteren.

VAN GILS & GASTEN

Eén 22 uur

Stefan Everts & Ula Maniewski: hij vecht nog tegen malaria, zij is malariadokter. Ruben Van Gucht vindt dat we trotser moeten zijn op onze boeren. Sigrid Schellens en Maria Rodriguez Garcia: een prostituee en een professor willen het oudste beroep ter wereld uit de illegaliteit halen. Sofie Lemaire en Kobe Van Herwegen brengen onze grootste goochelaarster ooit, Suzy Wandas, weer tot leven. Zijn er nog andere vrouwen die een straatnaam verdienen?

DE IDEALE WERELD

Canvas 23 uur

Drie gasten vanavond: Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter. Zij zijn numeriek in de meerderheid tegen Jan Jaap van der Wal en Stijn van de Voorde.

FOREVER PURE

NPO 2 00:05 uur

Beitar Jeruzalem is het meest populaire en controversiële voetbalteam van Israël, de enige club in de hoogste klasse die tot voor kort nog nooit een Arabische speler had aangeworven. Halfweg het seizoen 2012-2013 sloot de eigenaar van de club, de Russisch-Israëlische oligarch Arcadi Gaydamak een geheime deal waarbij twee moslimspelers uit Tsjetsjenië werden aangekocht. De deal was de aanleiding tot de meest racistische campagne ooit in de Israëlische sportwereld.