Wolvin Naya is zwanger.
Volledig scherm
Wolvin Naya is zwanger. © BELGA_HANDOUT

Wolvin Naya drachtig: “Veehouders moeten nú beschermingsmaatregelen nemen”

Veehouders in het leefgebied van het wolvenkoppel Naya-August hebben geen enkele reden meer om te wachten met maatregelen om hun dieren te beschermen. Dat zeggen Welkom Wolf en Landschap vzw na het nieuws dat wolvin Naya drachtig is. Ze pleiten ook voor maatregelen tegen de jacht in Noord-Limburg.

8 reacties

  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    Als je als veehouder de moeite niet kan opbrengen om je dieren 's nachts op stal te zetten en deze af te sluiten, is het verlies van een dier je eigen schuld. Wolven gaat niet zomaar een woonwijkwoonwijk binnen om op kinderen te jagen. Vee en wilde dieren zijn veel makkelijker. Als je kind ooit in de situatie komt waar het in zo'n gevaar is, faal je als ouder.
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Onaanvaardbaar dat belastinggeld uitgegeven wordt om 80% van de kosten voor afsluitingen te subsidiëren om een wild dier te beschermen dat al lang niet meer in ons overbevolkte landje thuishoort. Dit gaat om enorm grote bedragen.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Mijn ganzen zijn opgeeten door een steenmarter (beschermt door natuurpunt) nu brengt men onder bescherming wolven binnen, te gek.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Weg met die roofdieren.
  • jos robben

    5 jaar geleden
    gewoon afschieten, anders wordt het een zelfde plaag als de everzwijnen