© ss

Dit gezinnetje viert nu al Kerstmis, maar de reden erachter is hartverscheurend

Giechelend probeert baby Maxie met zijn kleine vingertjes zijn eerste kerstcadeautje te openen. Het is eind november. Terwijl de meeste gezinnen nog zeker een maand wachten om Kerstmis te vieren, hebben Jay Clark en zijn vriendin Caroline Donoghue de Kerstman nu al uitgenodigd. En daar hebben ze een goede reden voor.

nadb

De sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden en de Kerstman zit bij hen thuis in het Engelse Pevensey op de zetel met een heleboel cadeautjes. Het is een magisch moment voor elke ouder. Maar voor vader Jay Clark is elke seconde extra kostbaar.

Twee maanden voor de geboorte van zijn zoontje Maxie - in januari vorig jaar - kreeg hij te horen dat hij pancreaskanker had. Niet veel later vertelden dokters hem dat de kanker was uitgezaaid, en dat hij niet lang meer te leven had.

“Het was zo wreed”, herinnert mama Caroline zich. “We hebben geweend, maar we probeerden toch sterk te blijven. Met een pasgeboren kind is dat de enige optie. Jay was fantastisch. Hij troostte iedereen om zich heen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kerstmis niet halen

Omdat hij vreesde dat hij de eerste Kerstmis van zijn eerste en enige zoontje niet zou halen, zorgde de Sunday Mirror ervoor dat het gezinnetje vroeger kon vieren. Magische momenten voor Jay (41), zijn vrouw Caroline en zoontje Maxie.

“Woorden kunnen niet omschrijven hoe dankbaar wij zijn”, zegt vader Jay. “Vandaag moest zo speciaal mogelijk worden omdat Maxie nog zo jong is. De foto’s zijn herinneringen die nooit zullen verdwijnen. En als hij dit op een dag leest, hoop ik dat hij een gelukkig leven heeft en dat hij uit papa’s ervaringen heeft geleerd. Zoals omgaan met alle tegenslagen in het leven.”

“Ik hoop dat hij zijn mooie persoonlijkheid behoudt en dat hij nog steeds mensen aan het lachen brengt zoals hij zijn papa aan het lachen bracht”, gaat hij verder. “Ik wil dat hij weet dat papa hem mist en dat hij hem altijd zal missen.”

Ondanks de slechte vooruitzichten en het vervroegde kerstfeest, hoop Jay Kerstmis en zelfs de verjaardag van Maxie - op 9 januari - nog te halen. Elke dag neemt hij dankbaar aan als een geschenk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer