© Vier

Donkere wolken boven familie Davidson: “Ik heb kanker en herstel is niet meer mogelijk”

Er hangt een donkere wolk boven de familie Davidson uit Vier-programma Don’t worry, be happy. Els lijdt aan kanker, vertelt ze in een interview met Dag Allemaal. “De dokters zeggen dat ik niet meer kan genezen.”

De familie Davidson is een van de smaakmakers van het Vier-programma Don’t worry, be happy. Eddy, Els en hun elf kinderen vallen op door hun ongebreidelde optimisme, maar in een interview met Dag Allemaal vertellen ze deze week dat een tragedie hun gezin getroffen heeft.

“Ik heb kanker”, zegt Els. Eind 2017 werd het vastgesteld toen ze een raar gevoel kreeg in haar keel, geen hap meer binnenkreeg en zelfs niet meer kon drinken. “Na een biopsie kwam het verdicht: een kwaadaardig gezwel op mijn slokdarm.”

Els moest naar eigen zeggen zo lang wachten op chemotherapie dat de tumor haar slokdarm perforeerde en de kanker kon uitzaaien. “In juni 2018 was ik zogezegd genezen, maar ik heb gelijk gekregen. In oktober lukte het opnieuw niet meer om te slikken en ik voelde een gezwel in mijn buik. Bleek dat de kanker al helemaal was uitgezaaid. Niet in mijn darmen, maar tussen mijn buikvlies en darmen. Ze noemen die kanker de sluipmoordenaar.”

Hoop of zelfs kans op herstel is er niet meer. “De dokters zeggen dat ik niet meer kan genezen. Ze kunnen het misschien nog enkele jaren rekken. Ik krijg nu een lichte chemo omdat de resultaten van mijn vorige onderzoek goed waren, maar mijn gevoel zegt dat het opnieuw fout gaat. Ik hou me recht voor de mensen om mij heen. Maar ik voel mij niet goed, nee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer