© Photo News

Clement voor Genk-Antwerp: “Niet reageren als we slagen, kloppen en stampen krijgen”

KRC Genk moet vrijdagavond op eigen grond voorbij Antwerp om een nieuwe stap richting de titel te zetten. Eenvoudig zal het hoe dan ook niet worden, want The Great Old is voorlopig de enige ploeg die de leider kon verslaan in Play-off 1. Trainer Philippe Clement verwacht zich opnieuw aan een pittig duel op het scherp van de snee… En weet wat te verwachten.

yala

Het verschil in speelstijl tussen de nummers één en drie kan niet groter zijn, suggereert de interviewer van het Genkse clubkanaal. “Dat zijn inderdaad twee uitersten”, knikt Clement. “Hoe we dat gaan aanpakken? Zoals altijd. Goed en snel proberen te voetballen en diepgang proberen te creëren. Antwerp is de moeilijkste ploeg om dat tegen te doen, maar in het verleden hebben we dat al goed opgelost. Ook in de vorige match, maar helaas was er toen ook een fantastische Bolat.” De Turkse goalie kroonde zich op de Bosuil tot de onbetwiste Man van de Match door een clean sheet te houden in de 1-0.

Ook nu gaat Genk een zware avond tegemoet. “Tegen Antwerp ga je geen vijftien kansen krijgen. Efficiëntie is dus heel belangrijk, net als vertrouwen en lef”, legt Clement uit. “Het lef om een moeilijke bal te geven, om een loopactie achter de verdediging te maken, om uit het duel te zijn… Maar ook om af en toe slagen, kloppen en stampen te krijgen en toch rustig te blijven en niet te reageren.” Vrijdagavond 20u30 in de Luminus Arena: Genk vs. Antwerp.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL