Imagedesk / Frederiek Vande Velde
Volledig scherm
© Imagedesk / Frederiek Vande Velde

“Tijd om taboe rond sekswerk te doorbreken”

Prostitutie lijkt wel het laatste taboe in onze samenleving. Historicus en journalist Hans Vandecandelaere schreef het boek ‘En vraag niet waarom. Sekswerk in België’ en daarvoor sprak hij drie jaar lang in heel het land met sekswerkers uit verschillende branches: van de raamprostitutie en webcamseks over massagesalons en champagnebars tot escortbedrijven en sekswerkers voor mensen met een beperking. Hij wil het taboe doorbreken maar vooral het misverstand dat sekswerk gelijkstaat aan uitbuiting en mensenhandel de wereld uit helpen. Vanavond legt sekswerkster Sigrid een moedige getuigenis af bij ‘Van Gils en Gasten’.

28 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Taboe's worden doorgaans in stand gehouden door deze die iets te verbergen hebben en geen open benadering en gesprek aandurven. Over sekswerk de moraalridders die af en toe een katje in het donker gaan knijpen.
  • Ibn Marouf

    5 jaar geleden
    Sekswerkers verdienen een beschermend wettelijk kader en een statuut. Misbruiken moeten veel efficiënter aangepakt worden dan nu. En zowel het beroep als het klant zijn moet volledig gedecriminaliseerd worden. Geloofsnormen mogen totaal geen rol spelen in de burgerlijke wetgeving! Trouwens, zelfs Jezus veroordeelde de overspelige vrouw niet.
  • geert voet

    5 jaar geleden
    BTW en Belasting op sekswerkers,? Is dat dan geen uitbuiting door de staat ? Gelijk op alle mensen die werken is de staat de grootste pooier !!
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Religies die in de politiek doirdringen zijn steeds het probleem. Laat mensen toch eens hun eigen leven leiden.
  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    De vraag wordt gesteld of sekswerk wel een vrije keuze is, als er factoren meespelen als schulden moeten aflossen. Wel, ik betaal mijn hypotheeklening. Om dat te kunnen doen, moet ik gaan werken (informaticus). Uiteindelijk prostitueer ik me ook, verkoop ik 40u per week van mijn tijd en tollereer ik managers die mij uitkafferen en alleen maar focussen op de problemen, in ruil voor een inkomen. Wat maakt mijn job anders dan die van een andere prostituée?