© Photo News

Vier bestuurders testen positief op drugs bij SLim-acties

Uit de voorlopige resultaten van de grote SLim-acties het afgelopen weekend blijkt dat vier bestuurders positief testten op drugs. Nog eens 23 bestuurders zaten over de limiet bij een alcoholcontroles, 42 bestuurders waren positief bij de pré-alcoholtest. De grote actie in bijna alle politiezones en de wegpolitie in Limburg werd vooraf aangekondigd.

mm

Bilzen/Hoeselt/Riemst

Twee bestuurders hebben hun rijbewijs voor 15 dagen moeten inleveren omdat ze positief testten op drugs. Nog eens 10 bestuurders bleken te veel alcohol te hebben gedronken. Ze moesten hun auto 3 of 6 uur aan de kant laten staan. De controles gebeurden in de nacht van zaterdag op zondag op meerdere plaatsen in de politiezone. Er werden in totaal 101 bestuurders aan de kant gehaald voor een pre-test voor alcohol. Zestien bestuurders testten daarop positief. Tien van hen zaten effectief boven de limiet.

Daarnaast werd nog een auto in beslag genomen die niet was verzekerd. Een persoon werd ter ontnuchtering in de cel opgesloten. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Ook drie bestuurders – waarvan een beginnende – kregen een boete voor te snel rijden. Andere overtredingen waren het niet dragen van de veiligheidsgordel, het bezitten van een gebruikershoeveelheid drugs en keuringen die overschreden werden.

Dilsen-Stokkem/Maaseik

Bij de SLim-acties zaterdag werden in totaal 324 bestuurders aan de kant gehaald voor een pre-test. Van de 21 bestuurders die bij die eerste test in de gevarenzone zaten, bleken er acht ook effectief over de limiet te zitten. Een bestuurder testte positief op drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Een niet verzekerd en ingeschreven voertuig werd getakeld. Er werden twee onmiddellijke inningen opgesteld.

Lanaken/Maasmechelen

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in totaal 216 auto’s aan de kant gezet in het kader van de SLim-acties. 211 bestuurders hadden geen alcohol gedronken. Een bestuurder legde een positieve speekseltest af. Hij mocht zijn rijbewijs afgeven. Een voertuig werd getakeld omdat de bestuurder geen verzekering kon voorleggen. De controles gebeurden op de Tournebride en de Bessemerstraat in Lanaken en op de Rijksweg in Maasmechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer