Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld.

Amper 1 op de 10.000 krijgt bijwerkingen van vaccins, meeste nog onschuldig ook

Exact 989 meldingen heeft het geneesmiddelenagentschap FAGG de voorbije 10 jaar binnengekregen over bijwerkingen van vaccins bij kinderen en adolescenten. Dat berichten De Standaard, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.

8 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Misschien goed om weten, het FAGG moedigt het melden van bijwerkingen aan zowel van geneesmiddelen als van vaccins en heeft zopas nog een online meldingssysteem voor patiënten in gebruik genomen om het melden te vereenvoudigen en zo meer meldingen te ontvangen. En op adrreports.eu zijn de gemelde vermoedelijke bijwerkingen van geneesmiddelen evenals van vaccins opgelijst. Zo kan men bijv. zoeken op hbvaxpro vaccin bij product
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Artsen zijn niet verplicht om bijwerkingen van vaccinaties aan het geneesmiddelenagentschap FAGG te melden, dus zijn die 989 meldingen heel waarschijnlijk maar een gedeelte van het werkelijk aantal bijwerkingen van vaccinaties. Ook wordt vooral bij kleine kinderen niet steeds de link met een vaccinatie gelegd als een kind (ernstig) ziek wordt enkele weken of maanden na een vaccinatie
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Hoe kan een prof, in eer en geweten,moedwillig gezondheidsrisico's minimaliseren en farmaceutische propaganda blijven rondstrooien als CDC reeds drie decennia de schadelijke gevolgen van vaccinaties bewijst en verzamelt in openbare databases en in vaers rapporten? Daar zakt mijn broek van af.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Ja, hoor, een baby sterft ook een natuurlijke dood in een créche, nietwaar?Prof christiaens moet de 30 jaar verzamelde database van CDC over gevolgen van vaccinaties eens dringend consulteren: vaers rapporten, beste 'prof'...geen tunnelvisie van ocharme 10 jaar voor farmaceutische propaganda waar hij mogelijk op de loonlijst staat?
  • Martine Rom

    5 jaar geleden
    er is wel degelijk veel aan de hand met vaccins: ze bevatten vervuilingen met retrovirussen zoals HERVK en humaan foetaal DNA, verdacht om autisme te veroorzaken (zie Dr Deisher Therasa, CORVELVA), toxische aluminiumzouten als adjuvant (zie Shoenfeld,Shaw, Gherardi), niet geteste mogelijk immuundeficiënte baby's worden afgezwakte virussen ingespoten(deepsequencing vond mazelenvirus van het vaccin terug in hersenen van jongetje met chronische encefaltis)