De lijsttrekkers over defensie
Volledig scherm
De lijsttrekkers over defensie © SDA

Moeten we meer of minder investeren in defensie? De lijsttrekkers bekennen kleur

Wie defensie zegt, hoort ‘F-35'. Het dossier rond de grote investeringen in Amerikaanse straaljagers vulde een tijd lang de voorpagina’s. Zijn zulke geldsommen wel nodig voor een klein land met een nog kleinere militaire macht? Of moeten we net méér gaan investeren in onze veiligheid? In onderstaande video hoort u wat de politieke partijen daarover denken.

33 reacties

  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    Er moet meer geld voor defensie voorbehouden worden, als er iets ernstig gebeurd, zal men niet meer moeten rekenen op Amerika om hun jongens nog eens op te offeren voor Europa.
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Ik zou absoluut geen enkel persoonlijk nadeel ondervinden bij het afschaffen van alle legers inclusief hun wapens en materialen, het zou mij niet storen te leven onder een andere koning,keizer of president. De gewone werkende mens zal altijd hetzelfde blijven ongeacht wie de macht heeft ! Werken en misschien minder betalen !???
  • patrick de keyser

    5 jaar geleden
    Heren politiekers en diegene die altijd maar roepen,SCHAF HET LEGER AF.Remember 22 maart 2016;jullie waren de eerste om luid te schreeuwen waar is het leger om te boel te bewaken en voor jullie veiligheid te zorgen. Ok,het kost een hoop geld,maar daardoor kunt u nu weer rustig doen alsof er niets aan de hand is.Tot de volgende keer er weer is iets gebeurt en der is niemand meer om uw zorgeloos leventje te beschermen,wat dan?
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Je kan onze defensie niet meer bekijken als klein landje. We zijn een deel van de defensie van Europa en ook van de NAVO-landen. Momenteel komen we onze verplichting in Europa en de NAVO niet na, dus moet België dringend zijn defensie budget drastisch verhogen. Er zullen altijd naïevelingen zijn die vinden van niet.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Groen zat enkel in de eerste paarse regering van Verhofstad I, peter colson. Daar zaten ook de VLD en de MR in. De meeste maatregelen zoals de uitverkoop van openbare gebouwen, privatisering van de energiemarkt, de notionele intrestaftrek waren maatregelen van de regering Verhofstadt II waar de groenen niet eens in zaten.