Foto door Lindsay Moe via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Lindsay Moe via Unsplash

Volgens een nieuwe studie is honing even ongezond als suiker, klopt dat?

Honing wordt vaak als gezond(er) alternatief van gewone suiker voorgesteld, maar dat is misleidend en gevaarlijk voor de gezondheid van de consument. Althans toch volgens ‘Action on sugar’, een actiegroep verbonden aan de Londense Queen Mary-universiteit die meer dan 200 producten met honing in analyseerde. Klopt dat?

7 reacties

  • Max Aereinck

    5 jaar geleden
    Een suikermolecule is een suikermolecule. Of die nu uit bieten komt, of uit honing.
  • Dirk Brouns

    5 jaar geleden
    En terecht. De dieetgoeroes zeveren erop los. Net zoals Agavesiroop wat 80% fructose bevat ! Ideaal om vet te worden omdat het in de lever omgezet wordt in vet Honing is 40% fructose en daarom maar net iets beter dan gewone suiker
  • Carlo Delille

    5 jaar geleden
    Honing uit de supermarkt is inderdaad een mengeling van suiker en water. Om de kosten te drukken maar ook om het product vloeibaar te houden, want iedereen wil het kunnen uitsmeren op een pannekoek. Doch niet te vergelijken met echte natuurlijke honing rechtstreeks afkomstig van een imker.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Ondanks deze theorie, geloof ik nog steeds dat natuurlijk verwerkte suikers sowieso beter zijn dan verwerkte producten. Bij echte honing komen bijna geen extra processen bij buiten het oogsten van de honing. Bij suikerbieten is dat wassen, snijden, koken, dampen en centrifugeren. Je kan me niet wijsmaken dat in al deze stappen, er geen voedingstoffen verloren gaan.
  • Robert De Fruytier

    5 jaar geleden
    Hoeveel wordt dat onderzoeksbureau ervoor betaald om zulke onzin uit te kramen over honing?Natuurlijk is het niet goed om gemanipuleerde honing te gebruiken,waar suiker aan toegevoegd is.In goede honing bevindt zich alleen de natuursuiker Dextrine,en die is wel goed.Ik gebruik al 60 jaar " goede " honing,en ben nu 76,en ben nog steeds gezond.Dat ze hun zever voor zich houden;die "(betaalde)onderzoeksbureaus "hebben al genoeg voor verwarring gezorgd bij de mensen!Foei.....