REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Letterlijk: moeder van Greta Thunberg over hoe haar dochter CO2 “ziet”

Het is een opmerkelijke passage in het boek dat de moeder van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg schreef: “Greta behoort tot de weinige mensen die ons koolstofdioxide met het blote oog kunnen herkennen”, schrijft Malena Ernman in het boek. “Zij ziet hoe broeikasgassen uit onze schoorstenen stromen, door de wind naar de hemel opstijgen en onze atmosfeer in een gigantische, onzichtbare afvalberg veranderen.” Ook de Duitse kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine -die als eerste een voorpublicatie uit het boek bracht- licht de passage eruit en heeft het in een tweet over een “bijzondere gave”. Ook HLN maakte er gisteren een stuk over. Maar bedoelt de moeder van Thunberg dat letterlijk of figuurlijk? Daarover is op sociale media volop discussie. Zodat iedereen zijn eigen mening kan vormen, dit is de letterlijke passage.

90 reacties

  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    En naar zoiets luisteren er nog veel zottere in het Euopees parlement... Niet moeilijk dat West-Europa teloor gaat...
  • Willy Slegers

    5 jaar geleden
    Och, dat is nog niks. Ik zie de C en O2 apart. En kan die zelfs vastpakken met een pincetje. We moeten iets doen aan het milieu, dat is duidelijk. Maar de impact van Belgie, zonder de rest van de wereld, vooral USA en China en Afrika, is een druppel op een hete plaat. Maar het wordt tijd dat dat kind stopt met onnozel doen.
  • Amalia Lima

    5 jaar geleden
    August Leemans en aan iedereen die dit leest. We moeten niet per se groene gas gaan kopen. Het is zeker niet noodzakelijk om alles te veranderen. Plant en boom!!Bomen leven van CO2 in ruil geven ze ons zuurstof en helpen de temperatuur doen dalen.Plant een boom!!Save the planet!!
  • jimmy leirens

    5 jaar geleden
    Ze zouden het volledig gezin beter interneren om zich tegen hun eigen te beschermen, is bijna x-men, de mutant die co2 kan zien
  • Marc Gabriels

    5 jaar geleden
    Dat kind en die ganse familie hebben dringend psychologische hulp nodig . Gelukkig wonen ze in Zweden , hier hadden ze allang kind en gezin of een andere duistere , maar vooral nutteloze en dure organisatie op hun dak gekregen !!!!!!!!!!!!!