ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Belgische zelfstandigen kloppen meeste werkuren van alle Europeanen

Uit cijfers van de Europese statistische dienst Eurostat is op te maken dat Belgische zelfstandigen die voltijds aan de slag zijn gemiddeld 52,9 uur per week werken. Daarmee laten ze alle andere Europeanen achter zich, bericht De Tijd vandaag.

14 reacties

  • René Verhoeven

    5 jaar geleden
    Zou er nog moeten bijkomen dat ze maar zoveel moeten werken als een werknemer en algelijk 5 keer meer verdienen! Of wie zou er rondrijden in al die wagens van +100000euro en wie bezig al die appartementen aan zee? Zeker geen werknemers! En als ze toch willen klagen, ze kunnen altijd gewoon gaan werken, maar dan zullen ze veel minder groot moeten leven! Aan hen de keuze, maar klagen mogen ze niet, ze kiezen er zelf voor!
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Laat onze vakbonden daar eens een puntje aan zuigen. Onze arbeiders/bedienden zijn bij de minst presterende van Europa door de nefaste invloed van hun niet aflatende straat sabotage.
  • Eric Urkens

    5 jaar geleden
    Respect voor deze harde werkers. Minder respect voor hun belastingaangiftes.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Wel John Ulmer. Voor al die hard werkende zelfstandigen. Die minder dan het minimuminkomen moeten aangeven bij de belastingen. Dan nog door de staat gepluimd worden. En die zo lief zijn om huizen en appartementen aan huurders te geven. Die ze dan slopen zonder huur te betalen. Voor hen is er dankzij hun rechtse neoliberale regering een oplossing. 240.000 openstaande vacatures. Meer betaald dan het bestaansminimum en maar 38u per week.
  • Liesbet willems

    5 jaar geleden
    Een zelfstandige zijn of worden dat doe je uit liefde voor je beroep of zaak. Ze moeten kei hard werken, lange dagen maken om al de facturen op het einde van de maand te kunnen betalen. Moeten ook rekening houden met de wensen van het personeel. De sociale belastingen moeten betaald worden, belastingen enz. En dan durven ze hier zeggen dat zelfstandigen het goed hebben! Niet allemaal hoor