Ouders meisje Schaarbeek geloven nu toch dat ze niet verkracht werd

De school école 1. © BELGA

De ouders van een vierjarige kleuter die schoolloopt in Schaarbeek, geloven nu toch de bevindingen van de dokter, die zei dat het meisje niet misbruikt was. Dat bevestigde de advocaat van de ouders aan VTM, en ook aan onze redactie. Het meisje kwam thuis met bloed in haar slip, waarna de ouders vreesden dat ze misbruikt was.

mg

De ouders besloten samen met hun advocaat in gesprek te gaan met de wetsdokter die hun kind onderzocht, omdat ze de mededeling van het parket niet geloofden. Het meisje blijkt een zeldzame aandoening te hebben, maar werd niet misbruikt. De ouders roepen nu op tot kalmte, hun dochter gaat maandag terug naar school.

Tientallen ouders verzamelden voor de school, nadat ze vreesden dat het meisje misbruikt was. Verschillende dokters onderzochten het kind, waarna ze concludeerden dat ze een ontsteking had. Het parket deelde dat nieuws mee, maar de boze ouders geloofden die mededeling niet. Ook de ouders van het meisje waren niet overtuigd. De situatie escaleerde, ouders scandeerden dat het een ‘école des pédophiles’ was, ze gooiden eieren en flessen naar de politie, enkelen gingen zelfs met de agenten op de vuist. De politie moest uiteindelijk traangas inzetten om de menigte te verdrijven.

De burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt (Défi), besloot dinsdagavond al om de school voor de rest van de week te sluiten.