De Franse minister van Cultuur Franck Riester (links).
Volledig scherm
De Franse minister van Cultuur Franck Riester (links). © AFP

Fransen "krijgen hun zeg" over de heropbouw Notre-Dame

De Fransen "zullen zich kunnen uitspreken" over de wederopbouw van de Notre-Dame in Parijs, zo heeft de Franse minister van Cultuur Franck Riester vandaag duidelijk gemaakt op de nieuwszender LCI. De heropbouwwerken zullen het onderwerp vormen van "een groot debat en een grote raadpleging", maar de overheid zal wel de uiteindelijke beslissing nemen, voegde hij eraan toe.

2 reacties

  • Rita Ghessaf

    5 jaar geleden
    Als er een miljard beschikbaar is, kunnen ze de hele kathedraal dan niet afbouwen volgens de originele plannen van bijna 1000 jaar geleden (dus inclusief de 2 torens op volle hoogte), maar dan met wat aanpassingen ivm brandveiligheid?
  • Lilly Daems

    5 jaar geleden
    Het terug in originele staat herstellen is een uitdaging voor deze moderne wereld . KAN men nog gebouwen zetten en herstellen zoals vroeger ? Of is men BANG die uitdaging aan te gaan en te zeggen , de bouwmeesters van vroeger waren BETER DAN ONS ! Een nieuw paradepaardje met frifooltes hier en daar is GEEN KUNST ! Durf wedijveren met de vroegere bouwmeesters en toon dat U MODERNE bouwmeester het BETER kunnen !!!