John Kapoor
Volledig scherm
John Kapoor © REUTERS

Amerikaanse farmatopmannen schuldig aan omkoping artsen om pijnstillers aan de man te brengen

John Kapoor, de 76-jarige oprichter van Insys Therapeutics Inc., is samen met vier andere topmannen van het farmabedrijf door een rechtbank in Boston schuldig bevonden in een omkoopschandaal. Ze betaalden dokters om hun verslavende pijnstillers of opioïden voor te schrijven aan patiënten, en droegen daarmee bij aan de huidige drugsepidemie in de Verenigde Staten. De mannen riskeren elk een celstraf van 20 jaar.

3 reacties

  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    Zulke zaken gebeuren al Zolang er medicijnen zijn. Wie ergerde zich vroeger niet aan de vertegenwoordigers van Pharmaceutische bedrijven die in de wachtzaal voor jouw zaten en die vervolgens een half uur bij de dokter binnengingen om hun producten te promoten. En de Dokter kreeg dan een procent of andere verloning. En jij zat doodziek in de wachtkamer....te wachten. Maar dit is iets van alle tijden en niet alleen in deze sector.
  • Erwin Werwaarts

    5 jaar geleden
    Bloedgeld in ruil voor mensenlevens . Deze pillendraaiers zijn niet meer of niet minder dan ordinaire drugsdealers , die hoofdverantwoordelijk zijn voor tienduizenden doden per jaar in America . Er moeten monsterboetes komen voor hun "lijkenpikkers-pharma-firma" aan de getroffen families . En geen productie meer van fentanyl , morfine werkt afdoende .
  • evelyne dewulf

    5 jaar geleden
    het gaat niet enkel om pijnstillers... bovendien worden "goede" medicijnen verzwegen als ze niets (meer) opbrengen of niet uitgebracht worden door de farmareuzen. prijskaartje voor meeste medicamenten is ook een farandole