Alleen Gwendolyn Rutten en Wouter Beke zijn eerder niet akkoord.
Volledig scherm
Alleen Gwendolyn Rutten en Wouter Beke zijn eerder niet akkoord. © VTM

Het standpunt. Moeten we de laagste pensioenen verhogen door de hoogste te verlagen? “Gemiddelde vrouw krijgt amper 880 euro”

PensioenenIn aflevering vijf van de online reeks ‘Het Standpunt’ van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws nemen de zeven Vlaamse partijvoorzitters vandaag stelling in over een financiële kwestie: moeten we de laagste pensioenen verhogen door de hoogste pensioenen te verlagen?

173 reacties

  • Wilfried Landsheer

    5 jaar geleden
    In de privé is het pensioen geplafonneerd ondanks een veelvoud aan bijdrage dus er is geen verband tussen prestatie, bijdrage en pensioen. De pensioenen van 6000 Euro en meer vindt men alleen bij ambtenaren, magistraten, ... die in vele gevallen dan nog jaren voor hun pensioen niet opgenomen ziekte opnemen Indien iedereen gelijk is voor de wet wordt er al veel opgelost
  • Fonny Labie

    5 jaar geleden
    Voor berekening neemt men een maximum van +- 50000/jaar. Alles waar je bijdragen op betaalt erboven ben je al kwijt. Dit word voor 45 jaren geteld en dan uiteraar gedeeld door 45. Hiervan neemt met 60% om bruto jaarpensioen te kennen maw nog eens een 30% belastingen op die 60% maakt dat je nog 40% overhebt. Voor mij hebben de hogere pensioenen genoeg solidariteit betaald en mag het zo blijven.
  • ludo verbueken

    5 jaar geleden
    Da zijn allemaal loze beloften en er is geen geld voor simpel. En wat met de oude pensioen ik heb 51 jaar gewerkt en heb nog geen 1249 euro dat is voor te lachen .En dan knappe ze nu maar over 45 jaar werken wat hebben die dan voor pensioen 1000 euro of zo
  • Johnny Verbist

    5 jaar geleden
    @George Verbeek de burgemeester van Antwerpen heeft daar weinig inspraak in dat is eerder iets voor de ministers.
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    En als men links mag geloven zal het er weer op uitdraaien dat het weer de middenklasse en de ambtenaren zullen zijn die bezeken zullen worden.