Groen-voorzitter Meyrem Almaci.
Volledig scherm
Groen-voorzitter Meyrem Almaci. © BELGA

Groen wil bindende klimaatwet laten schrijven door academici: “Het is nu of nu”

Groen wil dat de volgende federale regering een bindende klimaatwet laat uitschrijven door academici. "We willen een klimaatcoalitie met sociaal hart op de been brengen", zei Groen-voorzitter Meyrem Almaci vanavond in Gent. Om de gevolgen van de klimaatopwarming te beperken, wijken de verschillende beleidsniveaus ook best voor een gecentraliseerde klimaatminister, die over een eigen klimaatbegroting kan beschikken. 

7 reacties

  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Wie gaat er dan bepalen welke academici dit moeten zijn? De invloed van de mens op het klimaat is onduidelijk en er bestaat geen consensus over. Laat ons geen geld verspillen aan maatregelen waarover men niet weet of ze zullen helpen.
  • Jens Vranckx

    5 jaar geleden
    Dus, die denken echt dat ze het magnetische veld van de aarde begrijpen, a.k.a. het klimaat? Door de geschiedenis kwam het al vaker voor, zelf periodes dat het 2 graden warmer was dan nu. Maar de mens heeft er zich ook doorgesleurd. Er zijn toen ook grote sterftes geweest. We denken veel te kortzichtig, bekijk het globaal en hoe we ons voorbereiden. en met heffingen raak je er niet, de uitstoot is er toch, in het 'buitenland'. De invloed van de zon en omgeving is ook nog niet aan bod gekomen.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Ik denk dat Mr bourgeois gelijk heeft, dit is bedrog. Als ik de cijfers, 70%, 80% van de Vlamingen achter de Groenen staan, is dat inderdaad meer dan fel overdreven.. dat is gewoon keihard liegen. Om te kotsen..
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    ik wil een Porsche,10 cylinder,alles erop en eraan,gratis tankkaart,gratis verzekering,gratis onderhoud,almaci mag ik de facturen naar je adres op sturen,dat is pas solidariteit
  • Ivan Roelands

    5 jaar geleden
    Toch wel spijtig dat een beweging die zich groen noemt zo weinig afweet van hoe de natuur en het milieu zich gedragen en dus maar vol aan de kar gaan hangen van spijbelende kinderen voor het klimaat om zo goedkoop stem gewin te realiseren. Het is te hopen dat zij niet in de regering geraken want dan gaan de werkende mensen zich blauw aan belastingen betalen om dan terug te gaan leven van voor 1914. De mens is maar voor 0.7% verantwoordelijk hiervoor.