De vorige “Global Strike For Future Belgium” in Brussel.
Volledig scherm
De vorige “Global Strike For Future Belgium” in Brussel. © Photo News

Opnieuw “wereldwijde klimaatstaking” op 24 mei, Anuna roept vakbonden op om deel te nemen

Op vrijdag 24 mei - twee dagen voor de verkiezingen - komt er een tweede editie van de “Global strike for future”. Over heel de wereld zullen jongeren op straat komen om samen hun stem te laten horen voor een sociaal en rechtvaardig klimaatbeleid. Dat kondigt Youth for Climate vanavond aan. De organisatie lanceert meteen een oproep naar de vakbonden om mee te doen.

133 reacties

  • carine vandermeersch

    5 jaar geleden
    Nog éénmaal betogen juist voor de verkiezingen, nadien niet meer? Die nu nog zegt dat GROEN daar niet achter zit, heeft toch zand in zijn ogen.
  • Wouter Beyen

    5 jaar geleden
    maakt niet uit als je niet groen stemt, het beleid zal sowieso vergroenen
  • Lucie Barbe

    5 jaar geleden
    Als al die klimaatbetogers en de groenen hun mond zouden dichthouden is er al veel minder CO2 uitstoot
  • Liesbeth Cuppens

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan deze (veelal) tieners ophouden met betogen? Ze willen de aandacht trekken voor een fundamenteel probleem dat men niet van vandaag op morgen opgelost krijgt. Wanneer ze écht zo begaan zijn met het klimaat, dan mogen ze niet op reis gaan, moeten ze parken proper houden enz. Zolang ze daarmee rekening willen houden,, hebben ze recht van spreken, anders niet.
  • Amalia Lima

    5 jaar geleden
    nico baelde stem nva , u stem zal zeker rechtvaardig zijn. May the best win. Zeker dat we hebben iets gedaan sinds de jaren 60. Het was/is niet genoeg het moet meer en beter gedaan worden. Ik wijs niet mijn vingers naar de politiek. De burgers zijn slordiger dan de politiekers. Zorg voor de planeet het begin u en ik.