© *

Een Njam!-chef en de toekomst van robots: dit zijn de TEDx-sprekers van deze week

Op dinsdag en woensdag is het TEDx-avond in het Kaffee van Antwerpen. Drie sprekers krijgen dan elk een kwartier tijd om hun vernieuwende ideeën voor te stellen. Ontdek hieronder de onderwerpen die deze week aan bod komen.

sdg

Bekijk hier de TEDx sprekers van de voorbije weken in het Kaffee van Antwerpen.

Wil je zelf een TEDx bijwonen? De ingang is gratis, onze sprekers starten om 20u in het Kaffee aan de Franklin Rooseveltplaats.

Het programma van deze week:


Kristian van Haute (Pioneer) - din 22 nov om 20uCountry manager van Pioneer pro audio Belgium, komt vertellen over de toekomst van audio. Pioneer bouwt op dat vlak verder op de erfenis van geluidsingenieur Gary Stewart. Hoewel Pioneer van origine een speakerfabrikant is, was de firma tot voor kort niet meer aanwezig in stadions of discotheken. De laatste jaren werd een stevige inhaaloperatie ingezet en intussen is het audiomerk weer helemaal ingeburgerd in het Antwerpse uitgaansleven en sportgebeuren. Zo leverde Pioneer geluidsinstallaties aan voetbalclubs Antwerp en Waasland-Beveren, maar ook aan Café d’Anvers en restaurant The Jane.

Ali Kaddouri - din 22 nov om 20u30Drie Marokkaanse verenigingen uit Borgerhout en Antwerpen hebben bij de federale dienst Ontwikkelingssamenwerking een vijfjarenplan ingediend om de lokale economie in Ouled Daoud Zghanine te versterken, de streek van herkomst van heel wat Antwerpse Marokkanen. Als het project wordt goedgekeurd, kunnen de initiatiefnemers hun droom realiseren om ter plekke een vorm van ecotoerisme te lanceren. Een onwaarschijnlijk boeiend verhaal van Borgerhoutse jongeren die terugkeren naar hun roots en die sterker en mooier willen maken.

Jan de Coster (Robots) - din 22 nov om 21uEigenaar van Slightly Overdone, een experimentele studio die interactieve fysieke installaties en robots bouwt. Hij onderzoekt de relatie tussen mens en robot. Mensen zijn vaak bang van robots, wat volgens de Coster komt omdat ze er geen link mee hebben. “Om die perceptie bij te sturen, moeten we zelf gaan bepalen hoe robots eruit zien”, vindt de Coster. “Designers en creatieve mensen moeten het bouwen van robots als een creatieve bezigheid gaan beschouwen.”


Steven Latré (Prof UA) - woe 23 nov om 20uAssistent-professor aan de UA. Latré onderzoekt hoe we met heel veel apparaten tegelijk - én zelfs met alledaagse voorwerpen - draadloos met het internet verbonden kunnen zijn. Het ‘internet of things’ zal binnenkort wellicht een hoge vlucht nemen. Momenteel is onze stad Latrés laboratorium. Hij test een draadloos netwerk uit dat 200.000 Antwerpenaren veilig moet verbinden.

Peter Hellinckx (Prof UA) - woe 23 nov om 20u30Ingenieur en UA-professor Peter Hellinckx begeleidt de stad Antwerpen in het verkennen van pistes rond ‘podcars’: kleine, zelfrijdende wagens die een oplossing kunnen bieden voor mobiliteitsproblemen. In september organiseerde Hellinckx, in opdracht van de stad, nog een internationale conferentie rond de autonome voertuigen. Samen met de stad Antwerpen hoopt de UA baanbrekend werk te verrichten op vlak van smart cities, smart harbours en mobiliteit. Peter Hellinckx leeft in de toekomst. Hij mocht als onze gast zeker niet ontbreken!

Steffi Vertriest (Chef Njam!) - woe 23 nov om 21uHeeft op Njam-tv haar eigen programma over gezonde voeding. Toch was ze niet altijd met haar gezondheid bezig. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ze vaarwel kon zeggen tegen junkfood en bakken en braden in de zon. Groenten waren nooit haar lievelingskost. Maar intussen heeft ze geleerd dat je die dingen ook kan leren eten en lekker vinden. Zeker als je smaakpapillen afgekickt zijn van al de rommel die ze voordien te verduren kregen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER