© Photo News

© Photo News

© EPA-EFE

© GOYVAERTS/GMAX Agency

© jati

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Geen finale Champions League voor Antwerp Giants: Tenerife te sterk

De Antwerp Giants hebben hun afspraak met de geschiedenis gemist. In de halve finale van de Champions League leidden de Antwerpenaren nochtans na het eerste quarter, maar nadien was het Tenerife dat de wedstrijd in handen nam. 17.000 toeschouwers zagen hoe de Spanjaarden de Giants nadien de baas bleven. De Giants krijgen zondag nog een kans op een bronzen plak, in de kleine finale tegen het Duitse Bamberg, dat eerder op de dag van Bologna verloor. Afspraak om 15u in het Sportpaleis!

Patrick Ceulemans

Het Sportpaleis denderde op zijn grondvesten toen Telenet Giants Antwerp zijn intrede treed. De 17.289 fans, een nieuw toeschouwersrecord voor een Belgische basketbalwedstrijd, waren er dan ook meer dan klaar om de Giants naar de finale te stuwen.

Telenet Giants Antwerp, in de eigen stad “bezoekende” ploeg op het wedstrijdblad, kon een schitterende start niet verzilveren. Een driepunter van Yoeri Schoepen, Paris Lee en powerplay van de sterk ingekomen Jae'Sean zorgden na de studieronde voor een maximale 22-12 bonus. De Sinjoren zaten op rozen, maar Belgian Lion Pierre-Antoine Gillet van Tenerife liet niet begaan.

“Het eerste shot viel en dan ben je vertrokken,” zei de Luikenaar. Gillet dropte 3 bommen achter elkaar en was de bezieler van de Spaanse remonte: 24-24. Antwerpse balverliezen, gemiste vrijworpen en te weinig tempo maakten dat Telenet Giants Antwerp tegen de strakke Antwerpse defense in het tweede schuifje slechts 6 puntjes scoorden. “Wilden we een kans maken, moesten de shots vallen. Dat gebeurde dus jammer genoeg niet,” zei coach Roel Moors en de Giants keken halfweg tegen een 32-26 achterstand aan.

Tyler Kalinoski opende het derde schuifje met een driepunter, maar de eerste vijf minuten van de tweede helft brachten geen beterschap bij Telenet Giants Antwerp. De uitgekookte Spanjaarden brachten een portie totaalbasketbal. Javier Beiran, Tim Abromaitis en de 2m09 grote Mamadou Diang zorgden voor snelle scores en bij een 41-31 hingen de Giants in de touwen. De Giants milderden wel naar een 47-42 achterstand.

In het begin van het slotschuifje werden de Sinjoren evenwel opnieuw koud gepakt. Nicolas Brussino dropte een vierpunter (bom+bonusvrijworp) en bij 55-42 was de tweede grote Spaanse uitloper een feit. De Sinjoren bleven balverliezen (15) opstapelen en misten ook vele vrijworpen (9 op 18) . Vic Sanders (1 op 10) en Paris Lee (1 op 9) werden door de stevige verdediging van Tenerife volledig aan banden gelegd. De partij was meteen gespeeld. Tenerife bleef dartel acteren en de Giants steriel met als gevolg een 70-54 Antwerpse nederlaag.

Herbeleef hier de halve finale tussen Tenerife en Antwerp Giants (70-54)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal