Dertiger probeert na ongeval in Nederland stoned naar huis in België te lopen: wandeltochtje van 60 kilometer

© Shutterstock, Local Focus

Een Belg die vrijdagavond een ongeval veroorzaakte in het Zeeuwse Borssele, is zaterdagochtend aangehouden in het ruim 33 kilometer zuidelijker gelegen Axel. Hij was te voet en vertelde de Nederlandse agenten dat hij “al lange tijd lopend onderweg was naar zijn woonplaats Wachtebeke”, aldus de politie.

jvh

De 34-jarige man werd vrijdagavond een eerste keer aangehouden nabij de Westerscheldetunnel bij ‘s-Heerenhoek, omdat hij nogal over de weg slingerde. Op het politiebureau in Goes werd geconstateerd dat de man onder invloed was van cannabis, waarna hij met een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur werd weggestuurd.

Dat verbod sorteerde blijkbaar weinig effect: rond 22.30 uur ‘s avonds veroorzaakte hij toch een ongeval in Borssele, waarna hij te voet zijn weg voortzette. Toen hij zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur opnieuw werd aangehouden in Axel (zo’n 33 kilometer zuidelijker) gaf de man het auto-ongeluk toe, al kon hij zich op dat moment wel niet meer herinneren waar hij zijn wagen had achtergelaten.

Grote omweg

Het is niet duidelijk hoe de man de Westerschelde overstak: de Westerscheldetunnel is de kortste weg, maar niet toegankelijk voor voetgangers. Mogelijk nam hij de ferry in Vlissingen, ook al zou dat een fikse omweg van zo’n 30 kilometer extra betekenen.

Ook zijn richtingsgevoel had de man in de steek gelaten: hoewel hij op het moment van zijn aanhouding nog eens zo’n 16 kilometer zuidelijker had moeten lopen om zijn woonplaats te bereiken, liep hij op dat moment oostwaarts richting het Zeeuwse Hulst.

De man werd aangehouden voor het verlaten van zijn voertuig na een ongeval, hij zit vast op het politiebureau van Terneuzen. Omdat hij nogal warrig overkwam, heeft een arts hem onderzocht. 4,9 gram hennep die na fouillering bij hem werd aangetroffen, is in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen