© FRBE

Een jaar diamantmuseum DIVA: 88.000 bezoekers én feestelijke activiteiten

Het is zaterdag exact een jaar geleden dat het diamantmuseum DIVA opende in Antwerpen. In dat jaar noteerde het museum op de Suikerrui 88.000 bezoekers. Dit weekend zijn er activiteiten om de verjaardag te vieren.

Het museum en belevingscentrum rond diamant, juwelen en edelsmeedkunst heeft er een succesvol eerste jaar opzitten. “DIVA verovert steeds meer harten”, zegt Luk Lemmens, voorzitter van de Museumstichting. Lemmens is trots op de opening van de eerste ‘Wonderkamer’, een tijdelijke tentoonstelling met als curator interieurarchitect Axel Vervoordt. In september opent de tweede tijdelijke tentoonstelling, dit keer met juwelenontwerpers Wouters en Hendrix.

Dit weekend presenteert DIVA een feestelijk programma om de eerste verjaardag te vieren. Zaterdag krijgt iedere bezoeker met een toegangsticket een diamantje waarvan in de juwelenshop wordt gecontroleerd of het echt of nep is. Daarnaast zijn er workshops en is er een wandeling langs juweliers in ‘De Gouden Straatjes’.

In december raakte bekend dat DIVA de komende vijf jaar jaarlijks 378.000 euro moeten besparen om tekorten weg te werken. Directeur Jeroen Martens stapte na amper drie maanden op. Recent werd een opvolgster gevonden in Eva Olde Monnikhof, voormalig directeur van Atelier van Lieshout en Stichting AVL Mundo te Rotterdam. Zij start op 15 juli in Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER