BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Pinokkiotest. Hebben de rechtse partijen mensen langer doen werken voor minder pensioen?

In zijn 1 mei-speech klaagde sp.a-voorzitter John Crombez aan dat de rechtse regeringspartijen ervoor gezorgd hebben dat mensen langer moeten werken voor minder pensioen. Maar klopt dat?

51 reacties

  • Paul Dehaes

    5 jaar geleden
    Ben 63 en werk vanaf 18, dus 45 jaar bijgedragen. Blijf werken tot 65, maar door afschaffen pensioenbonus verlies ik 150 Euro/maand. Bedankt NVA.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Zijn er dan simpele zielen die dachten dat we minder lang moeten werken voor meer pensioen? De Zweedse regering was er zelfs nog fier op dat ze de pensioenleeftijd hebben verhoogd.
  • Claude Tanghe

    5 jaar geleden
    iedereen zegt nu dat ze langer moeten werken voor hun pensioen ,ook bepaalde politieke mensen maar waarom legt men niet uit dat het pensioen word berekend met de norm van 45 jaar .Men neemt de maatstaf van 20 tot 65 jaar maar velen beginnen pas na hun 20jaar te werken dus is het dan normaal dat men voor een loopbaan van 45 jaar langer dan moet werken of anders krijgt man geen volledig pensioen die voor zijn 20 jaar begint de werken tellen deze jaren niet niet mee
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Pensioenen laag omdat alles uit hetzelfde potje komt , iedere arbeider zorgde voor de constante aanvulling van dit fonds maar men vond dat zelfstandigen ook recht hadden op pensioen alleen waren er geen bijdragen men begon van 0 dus ging men grabbelen in de arbeiders pot en zo ontstond er een serieus gat nu langer werken tot 67 is oneerlijk tegenover arbeiders die jonger beginnen te werken tegen over universitaire zij moeten zo wellicht 10 jaar minder lang werken !
  • Jozef Hendrickx

    5 jaar geleden
    Mijnheer Van de Poel u dwaalt wanneer u denkt dat de ambtenaren alles opsouperen . Wat denkt u van de extra peilers in de privé sector die zr voor zorgen dat toplui in de privé een veelvoud aan pensioen krijgen tov van de ambtenaren en hun firma hiervoor ook nog belastingvermindering krijgt . Het grote probleem zijn de niet actieven die mijnheer Crombez ook 1500 Euro wil geven zonder enige tegenprestatie . Ik denk dat u zelf wel weet wie deze niet actieven zijn .