De vzw WeAreSofie is vernoemd naar het epilepsiepatiëntje Sofie Voncken, die medicinale cannabis neemt om haar aanvallen te verminderen.
Volledig scherm
De vzw WeAreSofie is vernoemd naar het epilepsiepatiëntje Sofie Voncken, die medicinale cannabis neemt om haar aanvallen te verminderen. © Karolien Coenen

De Block in gebreke gesteld door gebruikers medicinale cannabis en cannabisolie

Een aantal gebruikers van medicinale cannabis en cannabisolie (CBD) hebben de Belgische overheid, en met name minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), in gebreke gesteld om de legalisatie en de terugbetaling van medicinale cannabis en CBD te bekomen. De termijn waarop de minister kon antwoorden op de ingebrekestelling, verstrijkt morgen. Tot nu toe hebben de gebruikers, die zich hebben verenigd in de vzw WeAreSofie, nog geen antwoord gekregen, klinkt het.

28 reacties

  • Ivan Vanderlinden

    5 jaar geleden
    De centen eerst, de mensen kunnen stikken. Niet meer of niet minder ...
  • Jan Depoortere

    5 jaar geleden
    Zoals gewoonlijk blijft België hangen in het verleden met onze leiders met kleingeestige visies. De plant zou in het algemeen legaal moeten zijn, ook voor recreatief gebruik. Mensen zouden minder van die gevaarlijke pillen nodig hebben die hun dokter/psychiater voorschrijft.
  • Marc Van den Daele

    5 jaar geleden
    Iedere vorm van drugs als roesmiddel moet extra streng bestraft worden met verplichte internering, teveel verslaafden zijn vandaag betrokken in ongevallen, misdrijven enz om het probleem te ontkennen. Het medisch gebruik is een heel ander verhaal, ook cocaïne wordt vandaag gebruikt in oa oogdruppels. De weigering van De Block heeft dan ook meer te maken met de druk van de pharma lobby.
  • Roger Poot

    5 jaar geleden
    Cannabis MOET worden gelegaliseerd, deze plant maakt een heleboel 'klassieke' geneesmiddelen overbodig.
  • Benny Verhamme

    5 jaar geleden
    @Sven Kerstens als je weet dat je er het leven van je kind mee kan helpen of redden, wat zou jij doen? Ik zou mijn leven riskeren voor mijn kinderen ook al is dit illegaal en strafbaar. Je kan kiezen dus uw kind dat afziet of misschien zelfs sterft, of het risico om in het gevang te belanden of een boete te krijgen voor smokkelen? Keuze is rap gemaakt zeker? En hoe groot denk je dat de kans is dat de politie u betrapt zeker van sluis dat ligt op de buiten.