De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © EPA

Trump woest omdat Facebook en Twitter rechts-extremistische accounts blokkeren

De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar sociale media zoals Facebook en Twitter, nadat Facebook vrijdag de accounts van een aantal rechts-extremistische figuren van de netwerksite en Instagram had verwijderd. Volgens Trump is er sprake van “censuur”. en houdt hij de ontwikkelingen “van dichtbij in de gaten”.

13 reacties

  • Rozalia Csikos

    5 jaar geleden
    Het waren geen radicalen ,het zijn vooral gewone Conservatieve journalisten die hun idealen verkondigen.oa.Watson,Katie Hopkins etc... Maar die worden nu publiekelijk verbannen...lijkt mij zeer gevaarlijk voor de vrijheid van meningsuiting. Edit:...Of je het nu eens bent met die mensen of niet.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Dit is toch goed nieuws? Kunnen ze de lijn niet doortrekken en Trump eraf gooien? Misschien kunnen ze opnieuw persmeetings geven zoals het eigenlijk moet. Ahja Sarah Sanders durft haar leugenachtig gezicht niet meer tinen en wordt betaald voor niets meer te doen.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Oproepen om mensen op te hangen is dus 'verantwoordelijk' en 'conservatief', en moet kunnen want andere mening / vrijheid van mening volgens sommigen hier. Stop gewoon met social media, het is een ramp wat betreft het vergroten van haatgevoelens voor elkaar en cyberbullying.
  • Marc Van Frankrijk

    5 jaar geleden
    Facebook heeft niet alleen deze extremisten geband, maar ook radicale moslimdenkers. Zich beperken tot 1 kant van het verhaal is het tonen van je eigen domheid.
  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    Dan zijn het zijn accounts die het eerste worden verwijderd!