Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Een gezonde versie van een klassieker: macaroni waar extra groentjes in verstopt zitten

De meeste kinderen houden niet zo van groentjes... Maar ze zijn wèl allemaal dol op macaroni met ham en kaas! Probeer deze versie eens, waar verschillende groenten in 'verstopt' zitten. Ook de saus is lichter dan anders. Een gezonde versie van een klassieker

Wat heb je nodig:
1 broccoli, in roosjes
1 preistengel, in ringen
20 g boter
500 ml halfvolle melk
40 g bloem
5 el light geraspte kaas
200 g gekookte ham 
150 g macaroni of kleine pasta
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Kook de broccoli beetgaar in licht gezouten water. Bak de prei zacht in de boter en kruid met peper en zout.
Stap 2: Kook de macaroni beetgaar en giet af.
Stap 3: Roer de bloem door de melk en breng aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken. Neem de pot van het vuur en kruid met peper en zout. Roer er de kaas onder en laat smelten. Voeg de ham en de groenten toe. 
Stap 4: Meng de macaroni onder de kaassaus en serveer meteen.

Tip: Schep de macaroni in een ovenschotel en strooi er extra kaas over. Zet even onder de grill voor een krokant korstje!

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel