Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Met de fiets over de A12 voor betere luchtkwaliteit

In Antwerpen is deze voormiddag onder politiebegeleiding een fietstocht gestart over de A12 met als eindbestemming het De Brouckèreplein in Brussel. Greenpeace en burgerbeweging Filter Café willen met de actie aandacht vragen voor de luchtkwaliteit en duurzame mobiliteit. 

6 reacties

  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Eerst en vooral leven we met te veel op een te kleine oppervlakte en komen er nog steeds mensen bij. De grote landen zoals Amerika,Rusland,China,India, dat zij eens het voorbeeld geven ivm propere lucht. Dan staan we al een pak verder!
  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    A12 verkeersvrij voor 200 fietsers en 10000 voertuigen die een omweg moeten maken door die wegomlegging. Schandalig
  • Herbert Verbeeck

    5 jaar geleden
    200 fietsers... En daar leggen ze dan alles voor stil Mss toch maar eens de verhoudingen nakijken zeg ik dan. Minder CO2 zeer zeker, maar op een normaal overlegde structuur, niet wollensokachtig. En eens rustig nadenken over hoe te handelen graag? Met dialoog en maatschappijgedragen maatregelen.
  • Louis Tabback

    5 jaar geleden
    En dan komt men tot de vaststelling dat er meer fijn stof in de lucht hangt omdat die elektrische auto's door hun toegenomen massa er meer van produceren: fijn stof komt van remmen en banden, de 2 zaken die harder moeten werken bij zwaardere wagens.
  • Marc Gabriels

    5 jaar geleden
    Van een overrompelend succes gesproken , en de kosten van dat grapje zullen wel door die andere 11miljoen betaald worden . Ik moet volgende zondag naar Zaventem vanaf Aalst , ik zal ook wel aanspraak op kosteloze politiebegeleiding kunnen maken zeker ?