Een Boeing 737 MAX 8 stijgt op voor een testvlucht aan het vliegveld van de Boeingfabriek nabij Seattle.
Volledig scherm
Een Boeing 737 MAX 8 stijgt op voor een testvlucht aan het vliegveld van de Boeingfabriek nabij Seattle. © AP

“Boeing probeerde testen te beperken”

Boeing zette technici bij de vliegtuigfabrikant onder druk om veiligheidsanalyses en tests met vliegtuigen te beperken, zodat het bedrijf zijn planning kon halen en de kosten kon drukken. Dat schrijft The Seattle Times op basis van gesprekken met huidige en voormalige medewerkers van Boeing. Nabij Seattle in de noordwestelijke staat Washington is Boeings assemblagefabriek gevestigd.

6 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Poen is het enige wat telt enkele honderden mensenlevens zijn totaal niet belangrijk, zolang ze hun zakken maar kunnen vullen de aandeelhouders.
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    En wij kopen falende F35's van de amerikanen!!
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Dat de software heeft gefaald is hier glashelder - bij voertuigen is het ook dikwijls een aartsmoeilijke opdracht de diagnose te stellen - bij een vliegtuig kan het fataal zijn .
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Door te blijven volhouden dat alles volgens de regels verlopen is, terwijl er twee vliegtuigen vol mensen gecrasht zijn grenst aan de waanzin. We kunnen alleen maar raden waarom: angst voor verlies marktaandeel, angst voor crash van de aandelen,op aanraden van de advocaten om schadeclaims te vermijden,....In elk geval zien we nog geen greintje voortschrijdend inzicht bij Boeing.Komen ze er mee weg of komt dit ze steeds duurder te staan?
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Volgens geldende regels ingevoerd door hun eigen mensen die zelf alles in handen hebben bij de overheid.. de boemannen uit 80's 90's films beginnen een waarheid te worden.