Enkele passagiers hebben gefilmd hoe het toestel al brandend de noodlanding inzet.
Volledig scherm
Enkele passagiers hebben gefilmd hoe het toestel al brandend de noodlanding inzet. © Screenshot

Passagiers filmen paniek tijdens noodlanding Russisch vliegtuig en danken personeel voor “heldendaad”

UPDATEEr zijn beelden opgedoken van passagiers die filmen hoe het toestel van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot gisteren een noodlanding maakte in Moskou en daarbij in brand vloog. Het dodental is door de Russische onderzoeksraad bijgesteld tot 41, onder wie twee tieners. Zeker tien mensen raakten gewond. Aan de Britse krant The Daily Mail heeft een stewardess die aan boord zat, onthuld hoe ze passagiers zo snel mogelijk naar buiten evacueerde.

35 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Verdacht ongeval, kortsluiting met de moderne technieken is dat onmogelijk
  • Tom H

    5 jaar geleden
    Ik pleit voor een systeem dat de lockers boven de zetels automatisch vergrendeld wanneer de noodprocedure in gang word gezet. Zo kan niemand aan zijn spullen en worden er zo mensenlevens gered.
  • franky van damme

    5 jaar geleden
    Volgens mij kon de brandweer niet inschatten waar het vliegtuig tot stilstand zou gekomen zijn,omdat er geen remsystemen meer ter beschikking waren in het vliegtuig door felle brand en het stilleggen van de motoren.
  • Mark Wijgers

    5 jaar geleden
    Geen brandweer te bespeuren tijdens noodlanding. ...
  • Fred Debroek

    5 jaar geleden
    De mensen die achter de brandende motor zaten hadden zich tijdens de vlucht al vooraan moeten begeven, zelf staand of liggend. De brandweer was er niet bij de landing, dit is zelf onbegrijpelijk.