Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump. © REUTERS

Trump verhoogt fors importheffingen op Chinese goederen

De Verenigde Staten krikken vrijdag de importheffingen van 10 procent die gelden op 200 miljard dollar aan Chinese goederen, op tot 25 procent. Dat heeft Donald Trump vandaag in een tweet gezegd. Volgens de Amerikaanse president gaat het handelsoverleg met China voort, maar vlotten de gesprekken niet omdat China probeert te heronderhandelen.

43 reacties

  • Jan Peeters

    5 jaar geleden
    Men zou hier ook beter sociale heffingen invoeren op de producten van de lageloonlanden. Zo komt men tot een eerlijke prijsvorming.
  • Maya Debie

    5 jaar geleden
    De beurs crasht vooral omdat hij een oorlogsschip richting Iran aan het sturen is. Nochtans houdt Iran zich volgens het agentschap die de nucleaire controle uitvoert,Rusland,China en Europa zich aan de afgesproken voorwaarden. Trump wil nu daar wat gaan priemen,hij geraakt zijn oorlogstuig niet meer kwijt sedert Syrië zeker?
  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    het zijn wel de lokale invoerders van deze producten die er dan een van hun merknamen opplakken om het hier met woekerwinsten aan te bieden.
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Eindelijk nog eens paniek op de beurs en nu hopen op een stevige correctie en daarna planten om te oogsten.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De brolproducten van Alibaba vormen slechts een minderheid van de Aziatische import. Ook je Apple, Nikon, Canon, Sony, Samsung... worden in China geproduceerd. En zelfs je dure handgemaakte merk jeans of Nike schoenen uit een luxe boetiek. Inderdaad handgemaakt. In dezelfde fabriek in Indonesië of Bangladesh, maar zonder het in Europa aangenaaide merklabel. De consument wordt vooral genaaid door Westerse bedrijven.