© Robbie Depuydt

Dewinter preekt van achter de poort tegen asielcentrum: “Stoor me aan het lawaai van De Wever”

Met een symbolische bezetting van het geplande asielcentrum aan de Herentalsebaan in Deurne gaf het Vlaams Belang zondag aan dat Antwerpen al meer dan haar duit in het zakje doet wat betreft opvang van asielzoekers.

jvb

“De stad is vol, we vangen al één vierde van de erkende vluchtelingen op, samen nagenoeg zesduizend mensen”, stelde Filip Dewinter vanop een ladder achter de poort van het voormalige klooster. “Ik stoor me ook aan het lawaai van burgemeester De Wever (N-VA), die wel roept dat hij tegen de inplanting is van het centrum, maar intussen geen daden stelt. Hij wordt nu al gegijzeld door de socialisten en de liberalen in zijn coalitie”, aldus Dewinter, die over het dossier uitvoerig werd gebrieft door plaatselijk districtsraadslid Jan Van Wesembeeck.

“Ik weet al van dit dossier sedert augustus 2018”, zegt die, “al gingen de eerste geruchten over een asielcentrum in het Boterlaarhof aan de andere kant van het huis van De Wever. We hebben via een advocaat en via de parlementaire weg vragen gesteld, maar minister Maggie De Block (Open Vld) antwoordt niet. Straks komen de eerste asielzoekers. Ik weet zeker dat de minister voor de huur van het pand een negatief advies heeft gekregen van de Inspectie voor Financiën, maar daarmee niet naar buiten durft te komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER