De USS Abraham Lincoln op een archiefbeeld, omringd door andere schepen.
Volledig scherm
De USS Abraham Lincoln op een archiefbeeld, omringd door andere schepen. © Photo News

VS stellen oorlogsschip op in Midden-Oosten na “mogelijk Iraanse aanslag op Amerikaanse troepen”

De Verenigde Staten sturen een vliegdekschip en een bommenwerper naar het Midden-Oosten om daarmee een "duidelijke en niet mis te verstane boodschap" te geven aan Iran. Dat heeft de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton bekendgemaakt.

19 reacties

  • geert voet

    5 jaar geleden
    Verondersteld dat Amerika niets doet,dat ze al hun troepen terugtrekken en zich alleen bezig houden met hun land ! Waar zal het dan naartoe gaan?( met de wereldvrede??)) Sommigen vergeten dat Amerika gevraagd wordt om tussenbeide te komen,alsook 1945 !!!
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    straks gaan we de USA bij de schurkenstaten moeten vermelden ! noem eens een jaar op waar ze niet in een oorlog waren verwikkeld ??????? hun wapen industrie moet blijven draaien , als het niet in de scholen is dan in het buitenland waar doe er niet toe .
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Nathanyahu is een stapje dichter bij zijn natte droom om vijand nr 1 (*voorlopig nog) via de US ''opnieuw naar de middeleeuwen te bombarderen''; voor de prijs van een of ander gebouw in Israel naar Trump te noemen. Als Iran van de kaart is wacht een nieuwe vijand: Turkije. Maar dat wordt een heeeel ander verhaal...
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Met Trump zal de wereldvrede niet beter worden, die zoekt tegen iedereen ruzie die niet betaald aan zijn wapenindustrie
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    De VS zal het nooit leren, Irak, Afghanistan, Syrië, Korea, Vietnam,... De VS heeft totaal niets te zoeken (ook geen aardolie) in Iran. En gaat de VN weer toekijken en niks doen