VIDEO. Dieven stelen voor 20.000 euro aan Appletoestellen in 25 seconden

Inbrekers gingen tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag aan de haal met 20.000 euro aan Appletoestellen uit de computerwinkel Selexion-Actief Computers aan de Astridlaan in Nieuwpoort. “En dat in amper 25 seconden!”

Thijs Pattyn

“Op onze camerabeelden zien we om 2.15 uur een BMW 300 stationwagen, zonder gekende nummerplaat, wachten tot de straat autovrij is”, zegt zaakvoerder Freddy Seys. “Twee gemaskerde inbrekers forceren de deur, waardoor het alarm afgaat, en lopen met een koevoet recht naar één glazen kast. Ze plaatsten een lege doos onder de glazen kast en vulden die in enkele seconden met iPads, iPods en iPhones. De politie was snel aanwezig, maar de vogels waren na amper 25 seconden al gaan vliegen.”

Volgens Seys gaat het om professionals. “De vasthangende iMacs en MacBooks lieten ze ongemoeid. Ze wisten precies wat ze wilden en waar ze het konden vinden. Vermoedelijk waren ze vooraf al eens in de winkel geweest of hadden ze alles goed bekeken aan de vitrine. Wij hebben ook vestigingen in Diksmuide, Lichtervelde en Moorslede en ook daar kregen we al verschillende keren inbrekers over de vloer, goed voor 100.000 euro aan gestolen goederen. In Lichtervelde reden ze zelfs onze winkel binnen waardoor we veel schade hadden. De inbraken gebeuren meestal volgens hetzelfde stramien in de donkerste periode van het jaar. Nochtans zijn alle straten van onze vestigingen verlicht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen