Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

Politie zoekt ‘belangrijke getuige’ in moordonderzoek na verdwijning Julie Van Espen (23)

Politie zoekt ‘belangrijke getuige’ in moordonderzoek na verdwijning Julie Van Espen (23)
Beeld rv

Het Antwerpse parket is een moordonderzoek gestart naar aanleiding van de verdwijning van de 23-jarige Julie Van Espen. Iets na tien uur gisterenavond is de zoekactie in de omgeving van de Burgemeester Gabriel Theunisbrug in Merksem naar sporen van de verdwenen studente Julie Van Espen (23) grotendeels afgebroken. De politie zoekt vandaag verder. Rond half twee ’s nachts gaf het parket van Antwerpen beelden vrij van een “belangrijke getuige”, met de vraag zich te melden.

Op vraag van het Antwerpse parket verspreidt de politie beelden van een man die mogelijk een belangrijke getuige in de zaak is. De politie vraagt de persoon in kwestie zich kenbaar te maken bij de onderzoekers of andere politiediensten. Ook mensen die weten wie de man is, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Twitter bericht wordt geladen...

De 23-jarige Julie Van Espen vertrok zaterdag met de fiets naar Antwerpen, waar ze had afgesproken met vriendinnen, maar daar kwam ze nooit aan. De hele nacht zochten familie en vrienden samen met de politie naar de jonge vrouw. Zondagochtend kon gerichter gezocht worden na telefonieonderzoek. Dat had uitgewezen dat het gsm-signaal van Julie zaterdagavond voor het laatst was opgepikt door enkele zendmasten in de omgeving van het Sportpaleis en de Carrettestraat in Merksem - een gebied dat op haar fietstraject lag.

Kort na de middag vonden speurders onder meer haar reispas terug, gedumpt in een vuilnisbak, en het rieten mandje van haar fiets. Onder een brug in de Carrettestraat werden kledingstukken teruggevonden met bloedsporen. Omdat die vondst kan wijzen op een gewelddadige verdwijning, vordert het parket een onderzoeksrechter, die een moordonderzoek gestart heeft.

Politie zoekt ‘belangrijke getuige’ in moordonderzoek na verdwijning Julie Van Espen (23)
Beeld BELGAONTHESPOT

Perimeter

Binnen de perimeter die werd afgesloten rond de Carrettestraat in de buurt van het Sportpaleis, voerde de politie een georganiseerde zoekactie uit. In de loop van zondagnamiddag werd naar sporen gezocht door de politie, met een speurhond en met een helikopter. Op het water van het Albertkanaal werd met sonarboten en duikers gezocht.

De zoekactie op het Albertkanaal was zondagavond afgesloten, de politie kamde nadien in de omgeving van de Burgemeester Gabriel Theunisbrug in Merksem nog een bouwwerf uit met de hulp van de civiele bescherming. De Cel Vermiste Personen coördineerde de zoekactie. 

Hoe lang de zoekactie nog zal duren, is onduidelijk. “Zo lang er de mogelijkheid van aanwijzingen is, blijven we verder zoeken”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De Universiteit Antwerpen, waar Julie Van Espen de master internationale betrekkingen en diplomatie volgt, deelde zondag een oproep van de familie van Julie. “Onze studenten leven duidelijk erg mee”, reageert woordvoerder Peter De Meyer. “Zondagochtend vroeg kwam uit diverse hoeken de vraag of we de oproep van de familie mee wilden delen. Dat hebben we natuurlijk meteen gedaan via de Facebookpagina van de universiteit. De hele Universiteit Antwerpen duimt mee voor een goede afloop. Studenten die naar aanleiding van de verdwijning nood hebben aan een gesprek, kunnen terecht bij de studentenbegeleiders van de universiteit.”