Steven Mnuchin, minister van Financiën van de Verenigde Staten (L), en Chinese vicepremier Liu He (R) (archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
Steven Mnuchin, minister van Financiën van de Verenigde Staten (L), en Chinese vicepremier Liu He (R) (archiefbeeld ter illustratie). © EPA

Trump bedreigt China met hogere importheffingen: beurzen flink onderuit

De dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump om vrijdag nieuwe importtarieven in te voeren op Chinese goederen zorgt voor onrust op de financiële markten. China twijfelde zelfs even over deelname aan de handelsbesprekingen met de VS die vanaf woensdag voortgezet zouden worden in Washington. Een woordvoerder bevestigde intussen dat China toch deelneemt aan die onderhandelingen.

22 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Er moeten veel meer importheffingen komen. Als ergens echt iets veel beter en of veel goedkoper gemaakt kan worden, moet dat uiteraard kunnen ingevoerd worden. Maar wanneer het om centiemen gaat, laat men al dat transport beter zo. Voor die enkele centiemen werden al duizenden bedrijven gesloten, ten gunste van enkele multinationals. Buxus kan ook hier gekweekt worden ipv in China.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Niet verrassend dat het hier steeds dezelfde zijn die de wereld willen zien branden .
  • Sofie Hugelier

    5 jaar geleden
    En denk je niet niet dat wij gaan mee betalen op die importheffingen tegen China? Reden genoeg om alles nog extra in prijs te verhogen.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Kijk, zonder een voorstander van Trump te zijn, het mag ook eens gezegd worden dat hij iets doet aan die chinese export die gebaseerd is op slavenarbeid en grondstoffenroof. En ja, een aantal van die spotgoedkope producten in de VS gaan daardoor prijsstijgingen kennen. En de VS gaan echt geen bondgenoten verliezen als ze de chinezen wat de duimschroeven aandraaien - juist het tegenovergestelde zou ik denken. De chinezen zijn bezig om Azië en Afrika op te slokken en STELEN onze technologie.
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    Man heeft overschot van gelijk! De vrije markt maakt alle kleine bedrijven kapot. Ge kunt beter zelf produceren dan met een hoop werklozen te zitten die ge moet gaan subsidieren, alleen de ambtenaren zullen er niet mee akkoord gaan. Kijk maar in België , gans de bouw is reeds in buitenlandse handen en aan't bouwen voor buitenlanders!