© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Mechelse bestuurder met levenslang rijverbod betrapt op drugsgebruik

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een controle het afgelopen weekend 35 bestuurders uit het verkeer geplukt die onder invloed waren van alcohol en drugs. Een van hen had zelfs een levenslang rijverbod.

Leo De Nijn

De inspecteurs lieten tijdens de actie een bestuurder stoppen omdat hij zonder zijn veiligheidsgordel reed. Toen de man zijn raam opende, kwam het aroma van drugs de agenten tegemoet. “Klopt. Hij legde ook een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis en cocaïne. Zelf gaf hij toe twee lijntjes coke te hebben gesnoven en enkele trekjes van een joint te hebben genomen. Aan onze inspecteurs gaf hij een rijbewijs dat evenwel nationaal geseind stond als verloren. Uit het verdere onderzoek kwam aan het licht dat hij van dit verlies van aangifte had gedaan, vooraleer hij zijn origineel rijbewijs bij het parket moest binnenbrengen wegens een veroordeling bij een politierechtbank tot een levenslang rijverbod. Met andere woorden, hij heeft ons om de tuin willen leiden met deze frauduleuze praktijk”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Bij een verdere controle van de auto van de man werd ook een gebruikershoeveelheid cannabis, enkele precisieweegschalen en een hoeveelheid cash geld aangetroffen. Alles wijst er dus op dat hij drugs verhandelde. De politie bevestigde een wielklem aan het voertuig. Het verhaal krijgt zeker nog een vervolg voor de politierechter.

2,5 promille alcohol

Een andere bestuurder had ook geen identiteitspapieren en geen rijbewijs op zak. Ook de schouwing van zijn wagen was sinds 12 februari van dit jaar vervallen. Hij had 2,6 promille alcohol in zijn bloed. De politie installeerde een wielklem. Het voertuig zal pas worden vrijgegeven op vertoon van zijn rijbewijs. In totaal werden bij de 1.341 gecontroleerde bestuurders vijf rijbewijzen ingetrokken.

Een van de chauffeurs, een Nederlander, had 2,5 promille alcohol in zijn bloed. Hij moest ook nog een boete van 1.260 euro cash betalen. Tijdens de actie werd ook nog een man geverbaliseerd omdat hij in het bezit was van een stroomstootwapen. Dat werd in beslag genomen en krijgt een vervolg voor de rechter. Een andere man kreeg een proces-verbaal wegens wildplassen op de openbare weg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER