© Katrijn Van Giel

DISCUSSIE. Een bar in de kathedraal, is dat godslastering?

De ongewijde Sint-Janskapel van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal doet nu dienst als bar en bistro, onder de naam De Plek. Met een zicht op het binnenplein van de kathedraal kun je er niet alleen een croque hawaï of soep nuttigen, maar ook de exclusieve bieren Kathedraal Blonde en Kathedraal Dark. De Plek is bedoeld als ontmoetingsplaats voor toeristen en mensen die na de mis nog een babbeltje willen slaan. Vind jij het een goed idee om dat in de kathedraal zelf te doen?

boma

Pastoor Bart Paepen (48) verduidelijkt dat De Plek er niet is om te komen pintelieren. “We gaan De Plek niet uitbaten als een feestzaal. We zijn geen toevoeging aan de horeca op de Groenplaats. Maar bezoekers van de kathedraal zijn altijd welkom. We willen een plaats waar mensen in gesprek gaan.” Die wens lijkt ook vervuld te worden. “Vroeger verdwenen de mensen allemaal na de dienst. Nu kunnen we elkaar ontmoeten in een huiselijke sfeer. Ik merk dat verschil goed: we komen tot heel persoonlijke en diepe gesprekken”, aldus pastoor Paepen.

Vind jij het een goed idee om een bar te openen in een kathedraal? Mag een kapel op zo’n manier moderner ingevuld worden, of is dat godslastering? Misschien zou je liever een ontmoetingsplek buiten de kerk hebben? Discussieer mee via onderstaand formulier. Enkele van de reacties verschijnen dinsdag in de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER