BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Poulidor lyrisch over kleinzoon Van der Poel: “Dankzij Mathieu kennen jonge kinderen mij nog”

WielrennenRaymond Poulidor was dit weekend te gast in een dernycriterium in het oosten van Frankrijk. De grootvader van Mathieu van der Poel zag ook zijn schoonzoon Adrie van der Poel aan de startlijn staan en kwam nog eens terug op het indrukwekkende voorjaar van zijn kleinzoon: “Hij is de morele winnaar van de Ronde van Vlaanderen”, vertelde de Fransman aan NOS.

8 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Hij trekt wat op zijn grootvader. Poulidor heeft best ook wel wat wedstrijden gewonnen hoor. Milaan San Remo, Waalse Pijl, Kampioen van Frankrijk, Ronde van Spanje en zelfs 1 jaar 1e in de superprestige, de UCI ranking van toen. Op 38 jaar 2e na Merckx in een lastig WK waar Merckx hem slechts in de spurt kon kloppen. Zonder de doping van Anquetil en anderen in zijn tijd was zijn palmares nog veel groter geweest.
  • jan sergooris

    5 jaar geleden
    Poulidor is 2 x tweede geweest na Anquetil en 1 x tweede na merckx.in de r v Fr.
  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Mooi dat opa trots is op zijn kleinzoon.hopelijk kan hij nog lang genieten van zijn prestaties.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Hoe lief is dit ,een super bescheiden trotse grootvader terwijl hij zelf een groot kampioen is geweest,draag deze man al heel lang in mijn hart ,simpel door zijn eenvoudige houding,dat hebben zijn kleinzonen niet van een vreemde.
  • Ronny Dooms

    5 jaar geleden
    Dat was zeker geen schande de eeuwige tweede na de 'grootste' het waren er weinige gegeven van in het wiel van Eddy te blijven dikke chapeau zou ik zeggen