Tesla lanceert in Canada een 'Model 3' met rijbereik van 150 km.
Volledig scherm
Tesla lanceert in Canada een 'Model 3' met rijbereik van 150 km. © Tesla

Waarom Tesla ‘Model 3’ lanceert met rijbereik van amper 150 kilometer

AutoTesla heeft in Canada een goedkope versie van de ‘Model 3' gelanceerd. Die kost slechts 44.999 Canadese dollar (30.000 euro), maar er zit wel een addertje onder het gras. Het rijbereik bedraagt amper 150 kilometer. Veel klanten zullen hem niet willen. Waarom doet Tesla dit dan?

30 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Toch maar nadenken vooraleer een Tesla te bestellen: Een overgroot deel van de geleverde "model 3-auto's" kampen met slechte afwerking, gaande van slecht geplaatste carrosseriedelen, ( naden, spuitwerk, afwerking), tot elektronische mankementen. Bovendien levert Tesla enkel maar wisselstukken aan, door hen, goedgekeurde garages. Even naar de, merkloze, lokale garagist kan dus niet. Bovendien is de levertijd van wisselstukken om mee te huilen. Zoek het maar eens op Internet..
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Hendrik Patyn, elke dag staan in Vlaanderen gemiddeld 4 brandstofwagens in brand. De gloednieuwe Ford Focus die vorige week in Diksmuide bijna een showroom liet afbranden, daar hoor ik u niet over. Gaan we Ford nu ook verketteren?
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Mr Tamsyn dromen van een wagen moet kunnen..... Ik heb een hele verzameling maar er van dromen dat toch niet. En is uw droom de moeite waard als je weet dat uw kinderen/klein kinderen kunnen worden geroosterd op de achterbank? De brand in China wijst na onderzoek op kortsluiting, daarom dat we niets horen van Tesla.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Tamsyn ,er zijn er die met 26 al met een Porsche kunnen rondrijden en niet na 25 jaar ,om dat de bereiken moet je ondernemen,uit je uitleg hier is duidelijk gebleken dat je wel even een andere situatie zit zoals je steeds doet uitschijnen(Uw citaat,zo is met mij ook gegaan) en er zijn ook mensen die op hun 29ste zes appartementen hebben en investeren,maar iedereen mag dromen ,doch lees geen andere mensen steeds de les alsof je alles beter denkt te weten.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Els Pauwels, onze wegen zitten vol met auto's van >30.000 €, 100.000den Mercedessen, BMW's, Audi's waarvan het merendeel >30.000 €. Jonge mensen steken inderdaad hun geld in bakstenen, groot gelijk, maar wanneer na 20-25 jaar de lening is afgelost, kopen ze eindelijk die auto van hun dromen. Is bij mij zo gegaan, en in mijn volledige familie- en vriendenkring.
  1. Flitsmarathon op Belgische wegen: welke boetes riskeer je voor snelheids- en andere overtredingen?
    PREMIUM

    Flitsmara­thon op Belgische wegen: welke boetes riskeer je voor snel­heids en andere overtredin­gen?

    Let extra op je snelheid als je straks de baan op gaat, want nog tot 6 uur morgenvroeg houdt de politie een flitsmarathon. De actie is nodig, want uit een internationale enquête van ESRA blijkt dat Belgen het, in vergelijking met andere EU-burgers, niet al te nauw nemen met verkeersregels. Maar boetes hebben wel effect: twee op de drie zou na een bekeuring voor overdreven snelheid beter op de limiet letten. Stef Willems van verkeersinstituut Vias lijst op welke overtredingen we het vaakst begaan én welke straf je ervoor boven het hoofd hangt.
  2. Een Tesla of Porsche Taycan tweedehands kopen? Onze mobiliteitsexpert vertelt waar je op moet letten wanneer je een occasie EV overweegt
    PREMIUM

    Een Tesla of Porsche Taycan tweede­hands kopen? Onze mobili­teits­ex­pert vertelt waar je op moet letten wanneer je een occasie EV overweegt

    Meer Belgen kopen een tweedehandse elektrische auto, blijkt uit kwartaalcijfers van vakfederatie Traxio. Op één jaar tijd steeg het aandeel van elektrische wagens op de occasiemarkt van 1,7 naar 2,8 procent. In absolute cijfers ging het bijna om een verdubbeling: 5.090 auto’s tijdens de eerste drie maanden van dit jaar tegenover 2.708 vorig jaar. Welke modellen zijn populair en waar moet je extra op letten als je zelf een occasie-EV koopt? HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit: “Eén zaak is van levensbelang”.