De zoveelste eetwedstrijd van Cain Ransbottyn: nu ook Belgisch kampioen pikante taco eten

Bekende Antwerpenaar Cain Ransbottyn doet het weer: een eetwedstrijd winnen. Ransbottyn werd dit weekend Belgisch kampioen spicy taco eten. Dat evenement vond zondag plaats in Cinco de Mayo in The Dirty Rabbit te Antwerpen. Deelnemers moesten zes taco’s eten, van gewoon pikant naar extreem pikant. Zo te horen niet meteen voor watjes: probeer dit thuis vooral niet zelf.

De tien deelnemers aan dit BK pikante taco’s eten, waren wellicht allemaal echte doorbijters. Want de zesde en laatste taco was de beruchte ‘Carolina Reaper’. Een taco bereid met een peper met anderhalf miljoen Scoville-eenheden, wat vergelijkbaar zou zijn met de scherpte van pepperspray. Gelukkig in een warme bereiding, want rauw zou die kunnen leiden tot de dood. Van de tien deelnemers begonnen er vier aan de ‘Carolina Reaper’, maar Cain was de enige die hem echt opat. “Ik heb die taco in 3 seconden binnen geslikt”, klinkt het. “Maar nadien had ik toch zeker 3 minuten nodig om mijn ademhaling terug op peil te krijgen.”

Ransbottyn -nooit om een stunt verlegen- is dan ook nog steeds niet goed van zijn overwinning: “Het was redelijk heavy, ik had een speciale tactiek door de taco ineens door mijn keel te duwen. Daardoor moest mijn tong maar deel van de impact incasseren en had ik vooral een zeer brandend gevoel in mijn slokdarm. Nu nog steeds trouwens… mijn maag heeft het niet makkelijk vandaag.”

Cain Ransbottyn en eetwedstrijden, dat begint een gewoonte te worden. Zo at hij enkele maanden geleden ook al in een scherpe tijd het Cruiseschip van Balen helemaal op. Hoe gigantisch dat is, zie je in de video hieronder. Een volgende uitdaging komt er zeker aan, want binnenkort gaat hij naar Las Vegas, waar hij naar eigen zeggen al een paar ‘speciale dinner-events’ zal meepikken. Dat belooft.

Cain Ransbottyn at eerder al het befaamde “Cruiseschip van Balen” op in een (op dat moment) recordtijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER