Koen Geens.
Volledig scherm
Koen Geens. © BELGA

Rechter weigerde onmiddellijke aanhouding verdachte na veroordeling voor verkrachting

Een rechter van de correctionele rechtbank in Antwerpen heeft de destijds door het parket gevraagde onmiddellijke aanhouding van Steve Bakelmans geweigerd, nadat de beklaagde veroordeeld was voor verkrachting. Dat heeft minister van Justitie, Koen Geens (CD&V), bevestigd in het VRT-programma Terzake. Geens voegde eraan toe dat hij zelf ook niet begrijpt waarom de beroepsprocedure zo lang aansleept. De belangrijkste reden daarvoor is dat de vermoedelijke dader niet aangehouden was. “En zaken met aangehoudenen krijgen voorrang”, zegt Jo Daenen, persmagistraat bij het hof van beroep.

544 reacties

  • yvan lammens

    5 jaar geleden
    die rechters direkt ontslaan geen opzeg vergoeding en niet langs de start,buiten ermee
  • Arya Drayton

    5 jaar geleden
    Giovanni Van Dyk, ik Ben allés behalove naïef. Au contraire, ik ben me heel erg bewust van de gebreken van justitie, ik moet er dagelijks mee om, ben me eveneens bewust van overwerkte magistraten, onderbemande rechtbanken, moeilijke keuzes die eigenlijk geen keuzes zijn maar toch gemaakt moeten worden. Er loopt nog veel erger dan die vent op vrije voeten... maar dat is niet het probleem van 1 rechter of 1 persoon, maar justitie.Het is kort door de bocht, oneerlijk om 1 man te beschuldigen.
  • alfred cool

    5 jaar geleden
    Mijnheer Geens Als het gerecht als een onafhankelijke instantie zijn werk moet kunnen doen , moet het zijn werk Goed doen en criminelen zwaar straffen en opsluiten,maar Vrouwe justitia veegt er haar klak aan . U als minister van justitie heeft de plicht justitie te laten werken zoals het moet en als ze dat niet doet, moet u ingrijpen en ze op de vingers tikken.In het geval van Julie en vele anderen dat misdadigers vrijgelaten worden of niet opgesloten worden is onaanvaardbaar !
  • Giovanni Van Dyk

    5 jaar geleden
    Arya, sorry maar jij bent nog behoorlijk naïef en dus makkelijk " alles wijs te makend"... maar ellenlang strafblad...vader die meerdere malen rechtsteeks t parket gesmeekt heeft om hem aan te aanhouden én recidivist... wat moet er nog méér zijn ??
  • Arya Drayton

    5 jaar geleden
    Ik vind het verschrikkelijk wat er met Julie is gebeurd. Ik kan me inbeelden dat de rechter verantwoordelijk voor de vrijlating van deze persoon zich nu ongelooflijk slecht zal voelen. Wat ik daarentegen niet begrijp zijn al deze mensen die zo kort door de bocht vliegen en die rechter onmiddellijk veroordelen. Tenzij je zelf enkele kilometers in iemands schoenen hebt gestapt zou ik het nalaten iemand onmiddellijk te beschuldigen. Niemand kent de omstandigheden van deze beslissing.