Studenten nemen deel aan een klimaatmars in Brussel op vijftien maart van dit jaar.
Volledig scherm
Studenten nemen deel aan een klimaatmars in Brussel op vijftien maart van dit jaar. © EPA

Tweehonderd burgemeesters roepen EU op tot koolstofneutraliteit tegen 2050

Meer dan tweehonderd Europese burgemeesters hebben de Europese Unie opgeroepen om maatregelen te nemen om tegen 2050 Europa koolstofvrij te maken. Dat deden ze in een open brief, die twee dagen voor de Europese top in Roemenië gepubliceerd is.

12 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Teven van Sas,dat is nu een typische reactie alsof dit onbetaalbaar zou zijn. Hoeveel miljarden per dag worden er gepompt in wapens,fossiele brandstoffen? Daar is blijbaar wel geld voor.Dus laten we nu eens de zaak omkeren,nietwaar?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Doe aan een kinderstop 1 kind per gezin en stoppen met het betalen van kindergelden dat is een bijdrage leveren we zijn met tevelen en er komen er maar bin africa is groen maar loopt leeg voor de euros
  • Alec Verbruggen

    5 jaar geleden
    Begin dan maar al met volop nieuwe kerncentrales te bouwen. Of massaal,paarden te kweken zodat we met paard en koets naar het werk kunnen.
  • Mario Roman

    5 jaar geleden
    Burgemeesters, droom verder, Europa zal nooit koolstofvrij zijn. Dat is onmogelijk want alle maatregelen zijn ofwel te duur of niet uitvoerbaar. En welke partij gaat diep raken aan de portemonnée van de mensen, want die tekent zijn ondergang. Blijf realistisch
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    En ik heb mij juist nog een kolen kachel aan geschaft voor de gezelligheid. Je kan op koude avonden uren in de gloeiende kolen kijken naar de mooie kleuren als ik met mij vrouw of vrienden er rond zitten.