© BELGA

KV Mechelen stapt vandaag naar burgerlijke rechtbank… Maar Beerschot Wilrijk en Pro League gaan in de tegenaanval

In Brussel begint vandaag de procedure in kort geding van KV Mechelen tegen de KBVB. Ook aanwezig in de rechtszaal: de advocaten van de Pro League én de advocaten van Beerschot Wilrijk. Zowel de vereniging van Belgische profclubs als de grote rivaal van KV in 1B hebben zich aangemeld als ‘vrijwillig tussenkomende partij’ om de zaak op de voet te kunnen volgen.

thst

De Pro League onderneemt voor­lopig geen actie tegen KV Mechelen, maar wil de zaak van zo dicht ­mogelijk blijven opvolgen. CEO Pierre François kondigde gisteren aan dat ook zij vandaag aanwezig zullen zijn in de rechtbank van Brussel. “We hebben akte genomen van de procedure in kort geding die KV Mechelen heeft aangespannen. De Pro League wil daarom tussen­komen in dit dossier om erover te ­waken dat de competitie niet ­verstoord wordt.”

In de vooravond volgde dan de ­officiële bevestiging dat ook Beerschot Wilrijk vandaag aanwezig zal zijn. “Als belanghebbende partij is het logisch dat wij elke stap van KV Mechelen volgen in deze zaak”, aldus bestuurslid Walter Damen. “Juridisch is dit de enige manier om onze rechten te vrijwaren en de zaak van nabij te blijven opvolgen. We ­verwachten dat KV zal vragen om de zaak op te schorten, maar wij hopen dat er snel duidelijkheid en klaarheid komt.”

Bij KV Mechelen bleef de reactie op de nieuwe ontwikkeling in de zaak beperkt. “We respecteren de rechtsgang en hebben het volste vertrouwen in de lopende procedures”, aldus de club in een statement.

MEER OVER KV Mechelen