Filip Dewinter (VB) en Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Filip Dewinter (VB) en Wouter Beke (CD&V) © SDA

Grenzen meer open of dicht? Veel meningen, maar hebben de partijen ook oplossingen?

Moeten we onze grenzen meer openen of sluiten voor migranten? Het is een vraag die op dit moment ook ver buiten onze landsgrenzen dagelijks aan bod komt. Wat zeggen onze politieke partijen en hebben ze ook specifieke oplossingen voor de migratieproblematiek? 

48 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Dicht simpel daar is niets moeilijks aan daar moet de EU geen maanden over zeveren. Dicht.
  • Rudolf Valentino

    5 jaar geleden
    Grenzen moeten potdicht. Politici willen een wereld creëren die niet bestaat of er nooit zal komen. Nu draait de economie weer, binnen enkele jaren zal het bergaf gaan, en dan nog meer werkelozen. Bovendien veel vluchtelingen willen onze taal niet leren, en willen ook niet werken. Dit ziet er niet goed uit.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    5 jaar geleden
    wie de film Marina heeft gezien heeft gezien hoe men vroeger in België Europeanen met andere nationaliteiten behandelde, dat waren wel Europeanen he, maar hier gaat het om duizenden mensen van andere continenten,Europeanen hebben ongeveer dezelfde gewoonten en zeden, die mensen die naar hier komen en waarvoor men de grenzen wagenwijd openzet niet.Vrij verkeer in Europa voor Europeanen niet voor dat ander volk want zij begrijpen ONS niet andere Europeanen WEL
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    @Ben Strubbe In tegenstelling van het VB en de N-VA ben ik voor een strengere bewaking van de buitengrenzen van de EU. De N-VA wilde eerst tegenstemmen en het VB heeft effectief tegen een strengere bewaking gestemd. Ik begrijp uw reactie dan ook niet helemaal.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    wagenwijd open zetten om het tekort aan werkvolk op te vangen !