Gevangenis van Lantin in Luik.
Volledig scherm
Gevangenis van Lantin in Luik. © BELGA

Cipiers leggen het werk neer: minder dan de helft opgedaagd in Vlaamse gevangenissen

De stakingsactie wordt ook in de namiddag goed opgevolgd in de Vlaamse gevangenissen. Bij de namiddagshift (start 14 uur) ging maar 27 procent van het geüniformeerd personeel aan de slag, meldt het gevangeniswezen. In de namiddag zijn er 75 politieagenten aanwezig. De staking begon gisterenavond om 22 uur en duurt tot morgen 22 uur. 

7 reacties

  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Eén vertrouwd adres, wen u in volle vertrouwen tot minister Geens. De oplossing bestaat er mogelijks in om de gevangenissen gewoon af te schaffen. Weer een extra besparing. ... Dan kunnen we ook de rechters en het gerecht afschaffen. Die mensen zijn toch onderbemand en kunnen de overvloed van werk niet aan wegens de besparingen van Geens. Dus gewoon afschaffen; Ook weer een besparing... .
  • Rob Antonis

    5 jaar geleden
    Die zever geraakt precies nooit opgelost; telkens overeenkomsten en amper een jaar later is het weer van dat! Jan modaal, de bevolking dus, vraqgt zich telkens weer af « voor hoelang nu weer » ?
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    zou de vld dit niet beter privatiseren ipv de poliotie? en dringend.minister van stakingen Geens kan het niet aan en maakt zich zorgen.
  • Jonas Buyle

    5 jaar geleden
    En daarom dat mr de rechter er maar voor kiest om ze niet te veroordelen en ze terug te lossen in de maatschappij. Want de mensenrechten kunnen niet meer gegarandeerd worden in de gevangenissen en zo is men dan wettelijk ingedekt, slachtoffers hebben toch geen rechten en alles voor de schone schijn.
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Die gasten zijn altijd misnoegd. kunnen we gevangenissen niet privatiseren zoals in de VS?