Steve B. bekent dat hij Julie Van Espen doodde, “maar het was niet de bedoeling”

Steve B. (39) heeft maandagavond bekend dat hij Julie Van Espen (23) heeft gedood. Dat bevestigt een bron dicht bij het onderzoek. Hij is dinsdagvoormiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen, die hem officieel heeft aangehouden op verdenking van moord. Volgens onze informatie verklaarde B. dat hij geprobeerd heeft om de vrouw te verkrachten. Uren na haar dood zou hij Julie gedumpt hebben. Vrijdag verschijnt de man voor de raadkamer.

sare, dvd

De dakloze Steve B. werd maandag opgepakt in Leuven nadat het gerecht een opsporingsbericht had verspreid in de zoektocht naar “een belangrijke getuige”. In werkelijkheid was hij de hoofdverdachte, onder meer omdat hij was gefilmd terwijl hij de fietsmand van Julie in de hand had.

(Lees verder onder de video)

B. werd meteen urenlang uitgehoord door de speurders. Gisteravond ging hij over tot een bekentenis. Hij gaf toe dat hij Julie om het leven heeft gebracht, maar vertelde er volgens onze informatie wel bij dat hij niet de bedoeling had om haar te doden. Hij zou ook meer inzicht gegeven hebben in zijn motief, maar daarover zijn nog niet meer details bekend. Zijn advocaat bevestigt dat hij heeft bekend, maar geeft verder geen commentaar. Volgens onze informatie zou B. geprobeerd hebben Julie te verkrachten. Ze verzette zich hevig, waarna hij haar naar eigen zeggen geslagen zou hebben. Uren na haar dood zou hij het lichaam zijn komen ophalen om in het water te dumpen.

LEES OOK.Wie is Steve B., de man die de moord op Julie Van Espen bekend heeft? “Hij pijnigt mensen zonder er één spier bij te vertrekken”

LEES OOK.Vader van dader: “Ik heb gerecht en psychiaters gewaarschuwd dat mijn zoon vroeg of laat een moord zou plegen”

Dinsdagvoormiddag werd B. voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem liet aanhouden.

B. heeft een ellenlang strafblad. Hij werd veroordeeld voor twee verkrachtingen en ook voor onder andere diefstallen en bedreigingen. In 2017 veroordeelde de correctionele rechtbank hem tot vier jaar cel voor een verkrachting, maar de onmiddellijke aanhouding werd niet uitgesproken en B. tekende beroep aan. Volgens het hof van beroep in Antwerpen werd die zaak nog niet behandeld omwille van een gebrek aan personeel.

LEES OOK.Hoe kan het dat veroordeelde dader vrij rondliep? Geens: “Ik begrijp het niet, maar moet het aanvaarden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen