Qatar belooft 428 miljoen euro aan Palestina. Dat geld is bestemd voor humanitaire hulp, volksgezondheid en onderwijs, en het komt er nadat Israël meer dan 350 doelwitten in de Gazastrook aanviel.
Volledig scherm
Qatar belooft 428 miljoen euro aan Palestina. Dat geld is bestemd voor humanitaire hulp, volksgezondheid en onderwijs, en het komt er nadat Israël meer dan 350 doelwitten in de Gazastrook aanviel. © EPA

Qatar belooft 428 miljoen euro hulp aan Palestijnen

Golfstaat Qatar maakt 480 miljoen dollar (428 miljoen euro) vrij voor de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. Dat kondigde het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken aan. Het geld dient om de Palestijnen te helpen "te voorzien in hun dagelijkse noden in de moeilijke omstandigheden opgelegd door de Israëlische bezettingstroepen".

11 reacties

  • Remi Kurajber

    5 jaar geleden
    Waarom niemand zegt wat de oorzaak is van dit grnocide op Palestijnen.? Dat van hen alles ingenomen is van hun grond tot al hun bezittingen. Dat zij met meer dan 2 miljoen burgers in een openlucht kamp van 8 x 4 km leeft in een blokkade zonder essentiële middelen zoals voedselbevoorrading drinkwater,elektriciteit en plus worden neergeschoten als grootwild als te dicht bij de hek komt. Dat zij slachtoffers zijn en niet bezetter met veel geld en macht.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Well done Qatar, moedig om steun te betuigen in deze regio en zo de echte agressor te laten zien.
  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Ze sponsorren gewoon de oorlog want in Qatar haten ze joden.
  • Rob Antonis

    5 jaar geleden
    En ze blijven alles maar kapotschieten, heropbouwen, opnieuw kapotschieten en ga zo maar verder. De genereuze olielanden geven wat steun en wij betalen uiteindelijk het gelag met dure olie.
  • marc Deglin

    5 jaar geleden
    Het voorbije weekend viel het Israëlische leger meer dan 350 doelwitten in Gaza aan, in een antwoord op raketaanvallen door Palestijnen : dit noemt men wettelijke zelfverdediging.