Het stond in de sterren geschreven dat ons land dit jaar zijn begrotingstekort fors zou zien toenemen. Het Planbureau raamde het tekort voor 2019 op bijna 8 miljard euro.
Volledig scherm
Het stond in de sterren geschreven dat ons land dit jaar zijn begrotingstekort fors zou zien toenemen. Het Planbureau raamde het tekort voor 2019 op bijna 8 miljard euro. © Thinkstock

Europese Commissie voorspelt Belgisch begrotingstekort van 1,3 procent

Bij ongewijzigd beleid zal de Belgische begroting dit jaar afsluiten met een tekort van 1,3 procent. Volgend jaar zou het tekort oplopen tot 1,5 procent. Dat heeft de Europese Commissie vandaag voorspeld in haar economische lenteprognoses.

26 reacties

  • Vital Verstraten

    5 jaar geleden
    Gino, in reële termen is de staatsschuld gedaald, of voor een stuk afbetaald door de inflatie. Als na een jaar 1000 euro gelijk staat aan koopkracht van 1020 euro, en die 1000 euro is maar 1013 euro, dan is er in reële termen 7 euro schuld afbetaald, ondanks dat men toch een tekort heeft van 13 euro, zo simpel is dat.
  • Sebastian Peeters

    5 jaar geleden
    Ondertussen kan het niet op met de verkiezingsbeloftes, net alsof ze een magische pot goud gevonden hebben.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als ik 1000 euro te kort heb. En er is een inflatie van 2% dan heb ik aan koopkracht nog altijd een tekort van 980 euro, vital verstraeten, en geen overschot. Laat de creatieve boekhouding maar over aan Van Overtveldt.
  • paul remy lemmens

    5 jaar geleden
    Ha ha een grapje iemand heeft hen betaald om het verlies te halveren
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    En na 26 mei zal de doos van Pandora met haar taksen, belastingen, accijnzen en BTW opengaan...