Direct naar artikelinhoud
Leuk om weten

De regel in Uno die iedereen breekt (en Uno weet het)

Illustratiefoto.Beeld Shutterstock

De makers van kaartspel Uno hebben een hardnekkig misverstand de wereld uit geholpen. Een veelgebruikte zet uit het spel is helemaal niet toegelaten, melden ze. Tot ontzetting van veel spelers op sociale media, of wat had u gedacht?

De makers van het gezelschapsspel zijn formeel: je mag geen ‘+2’-kaart op een ‘+4’-kaart leggen.

Als u nooit Uno speelde zegt dit u misschien niks, maar ook als het al even geleden is moeten we de situatie nog eens uitleggen. Bij ‘+2’- en ‘+4’-kaarten moet de volgende speler het genoemde aantal strafkaarten trekken en een beurt overslaan. 

Veel spelers omzeilen dat door een extra ‘trekkaart’ te spelen. Een ‘+2' na een ‘+4' bijvoorbeeld. De speler erna moet dan zes kaarten trekken. Een even slimme als populaire zet.

Maar het mag niet, zegt Uno nu. “Als iemand een ‘+4’-kaart legt, moet je vier kaarten trekken en je beurt overslaan. Je kan geen ‘+2’-kaart leggen om de volgende persoon zes kaarten te laten trekken”, klinkt het.  “We weten dat je het hebt geprobeerd.”

Een aantal spelers probeerde nog met de spelletjesmaker in discussie te gaan op Twitter. Maar zonder succes. Reglement is reglement - daar wordt duidelijk niét van afgeweken.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...